Suomalaisnainen pidätetty murhasta Intiassa

Julkaistu 14.10.2008 09:15 (päivitetty 09:16)
Intian lippu

Vantaalaista naista epäillään miehensä palkkamurhasta Intiassa, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden mukaan naista voi odottaa hirttotuomio, jos hänet todetaan syylliseksi.

-Tällä hetkellä me selvitämme, onko kuolemantuomio Intiassa edelleen käytössä, kommentoi ulkoministeriön ulkoasiainsihteeri Seppo Taure'n lehden tietoja.

Ilta-Sanomien mukaan nainen murhautti miehensä, koska nainen halusi uuteen suhteeseen. Nainen pidätettiin pohjoisessa Punjabin osavaltiossa muutama viikko sitten.

-Asiassa ollaan edetty normaalissa vauhdissa. Suomalaisviranomainen on tavannut naisen maanantaina, mutta minulla ei ole vielä tarkkaa tietoa tapaamisen kulusta, Taure'n sanoo.

Taure'n ei halua spekuloida kuolemantuomion mahdollisuudella, mutta muistuttaa, että EU:ssa ei hyväksytä kuolemantuomiota missään tapauksissa.

Ilta-Sanomien mukaan Intiassa syntyneet nainen ja surmattu mies muuttivat Suomeen 1980-luvun lopulla ja saivat myöhemmin kansalaisuuden. Pariskunta omisti lukuisia ravintoloita pääkaupunkiseudulla, jotka kuitenkin myytiin 2000-luvun alussa.

(MTV3-STT) >- juttu kopsattu tuolta