Meillä on siivottu tänään maustekaappi ja ilma keittiössä niin "sakeana" intialaista mausteenpölyä että aivastellaan kilpaa. Mun on vähän vaikee uskoa että kyseinen kaappi on sellanen kahden oven levynen, pöytätason yläpuolella oleva kaappi ja sieltä on mennyt jo kaksi isoa muovikassillista mausteita roskiin... Uskon siis kaapin kokoon, koska sen näen päivittäin, mutta miten ne kaikki mausteet on oikein mahtunu sinne onkin se uskomattomampi juttu!?

Toisaalta on hassua kun aina Intian reissuita ostetaan kasapäin mausteita ja niitä käytetäänkin meillä kovasti niin siitä huolimatta moinen määrä on päässyt vanhenemaan. Ja niitä jäi edelleen meille paljon että ei tässä mautonta ruokaakaan tarvii syödä vielä piiiiitkään aikaan. Saas nähdä kantaako Ranji taas muutaman viikon päästä millasen määrän mausteita Intiasta kotiin... Toisaalta kovin montaa eri lajia ei käytetä, lähinnä kauppansa nopeiten tekee vain Chili, garam masala, chicken masala, jeera, korianteri ja muita käytetään tosi satunnaisesti.Noi siis maustejauheista. Suomalaisista mausteista meillä menee vaan suolaa ja kasvisliemikuutioita.

Mausteistapa tulikin mieleeni hieman googlata noita Intian mausteita ja laitan linkin tähän;

List of Indian spices  <-Katsokaapa listaa, on muuten niin pitkä etten minä ainakaan suurimmasta osasta ole koskaan edes kuullut...

 table_06_cor_05.jpg  Spice Powders & Podis, Indian Food