29.04.08 tiistai

Oltiin sairaalareissun jälkeen takaisin hotellissa klo11. Levättiin hetki ja Ranjilla kävi pari vierasta siinä huoneessa istuksimassa tunnin ajan. Sitten suunta kohti Rhythm Housea ja sieltä Elephanta saarelle. Että osaa suomityttö olla joskus päättäväinen... tiedä sitten onko se aina niin viisasta, mutta en mä ollu tullu Mumbaihin kolmea päivää nukkumaan. Pakottava tarve päästä jonnekkin, vaikka sitten puolikuntoisena, mutta kuitenkin. Ihan vaikka vaan sisulla...

Laivat lähtee Gateway of Indian kupeesta. Ensin piti käydä ostaas tiketit pienestä kioskista, maksoi 125Rs per hlö menopaluu. Matka kesti tunnin per sivu. Saaren varsinainen nähtävyys oli Shivatemppeli, jonne piti patikoida jonkun matkaa mäkeä ylös ja metsään. Mäessä oli ainakin alkumatkasta hyvä tie, rappuja ajoittain, mutta me käveltiin sitä vain jonkun matkaa, sillä oloni oli hitusen heikko ja ei sitten uskallettu katsoa mihin asti rahkeet riittää jos ne vaikka ei riitä loppuun asti ja vielä takaisin... Tien vierusta oli piukassa kaikenlaisia myyntikojuja ja niiden antimia sitten katseltiin aikamme kuluksi vaikkei mitään ostettukkaan. Palattiin siis takaisin aika pian, mutta mukava laivareissu kuitenkin. Vesillä oli mukava tuulenvire verraten pätsiin nimeltä Mumbai.

1540900.jpg             Isot laivat kulki niin liki että pikkupaatti heilui ja hytkyi vainen

1540902.jpg             Elephanta saarella, tie Shivatemppelille

1540904.jpg             Tuntui hassulta kuinka vain kivenheiton päästä Mumbain vilinästä löytyi vehreää ja rauhallista aluetta

1540906.jpg

1540914.jpg             Tämä tie, jonka reunaa tässä nykyy oli itseasiassa minirautatie laivoilta itse saarella

1540918.jpg

1540957.jpg

1540923.jpg             Mumbai mereltä käsin

Sitten käytiin taas lepäämässä huoneessa puolisen tuntia ja apteekin ja Leopoldin kautta pikkuostoksille. Mua on närästäny ihan törkeesti siitä vattataudista asti... tuntuu kun rintakehään palais pian reikä. Ekat apoteekista hankitut pilsut ei auttanu joten piti hakea uutta lajia ja ne oli tosi hyviä ja tehokkaita. Kahteen päivään en oo syöny muuta kuin 1½ banaania ja juonu litroittan paksua mehua, oli pakko koittaa edes jotain pientä saada kurkusta alas. Melkein kaikki etoi pelkästä ajatuksesta, mutta suostuin koittamaan omelettia Leopoldissa.  Harmitti ihan hirveesti etten kyennyt mässäämään ihanaa intialaista ruokaa nyt kun sitä oli niin helposti tarjolla... kiukutti karseesti, vaan ei siitä voinu kellekkään kiukuta. Omeletti pysyi sisällä, mutta halusta huolimatta en kyennyt muuta enää syömään. Oli taas kerran pilkkopimeetä kun palattiin huoneeseen. Rens lähti vielä moikkaan kamuaan ja toi mulle tuliaisiksi tullessaan housut ja nahkalaukun. Ainut sairaanaolemisen hyvä puoli; saa ylimäärästä hemmottelua ;o)

1540950.jpg

Nukkua piti alkaa yrittää suhteellisen ajoissa, taxi lentokentälle tulisi noutamaan meidät klo 04.00 eli ajoissa aiotaan olla paikalla. Viime kesänä oltiin siellä vasta kuudelta ja ei saatu enää kotilennolle vierekkäisiä paikkoja. Samaa riskiä ei haluttu enää ottaa.

 

30.04.08 Vappuaatto

Kaikki meni lentokentällä ihan hyvin, ei mitään tajuttomia jonotteluja paitsi turvatarkastukseen. Mä en ois maanantaisessa kunnossa kyennyt moiseen... Finnair nousi ajallaan, kuten myös laskeutui Hki-Vantaalle ajallaan. Koneessakaan en saanut ruokaa ollenkaan alas :( Ei tehnyt mieli mitenkään erikoisesti juhlistaa vappuakaan, oli matkaväsymystä jne.

Helsingissä ihmeteltiin, kuinka vähän koneen matkustajista jäi sinne, suurin osa oli ilmeisesti vain läpikulkumatkalla. No, eipä tarttenut ryysiksessä noukkia matkalaukkujaan.

Helsingin sää oli aivan bueno! Lämmintä 20 astetta ja kerrankin kone laskeutui pilvettömältä taivaalta, mikä ei suinkaan ole varmaa kun kyseessä on Hki. Haettiin pysäköintitoimistosta lappu että päästiin ulos parkkihallista ja kotimatka jatkui omalla punaisella paholaisellamme.

Kotona heti tyhjensin matkalaukkuni ja pesin jopa koneellisen pyykkiä, siinä oli mun Vappu ;) Taas yksi Intian matka takana ja nyt ei oikeestikkaan ole minkäänlaisia suunnitelmia milloin seuraavan kerran. Ei Suomen kesästä ole pakko päästä pois, mutta talvisin se kyllä ois aina suotavaa.

Matkapäiväkirja vaikenee.

Kaikkien kuvien copyright Minna&Ranji