28.6.2007 Mumbai

klo21.   Ajeltiin taksilla lähes 6h ympäri cityä ja hinta oli lopulta 450Rs. Kuski puhui välttävää englantia, näytti nähtävyyksiä ja odotteli kun shoppailimme. Matkalaukuissa oli vielä 11kg tilaa tuoda tavaraa kotiin eli...

Illalla mentiin vielä kävellen viereiselle ostoskadulle polttamaan loput rahat, rupiolla ei ole Suomessa mitään tekoa. Nähtävyyksistä mieleen jäi parhaiten Mahatma Gandhi museo, jossa oli monta kymmentä pienen nukkekodinomaista lasivitriiniä nukkeineen kertomassa Gandhin elämästä.

715042.jpg upeita asetelmia Gandhin elämäntarinasta

Hanging garden olisi varmaan ollut upea jos aurinko olisi paistanut. Nimi herätti kysymyksiä, sillä siellä ei roikkunut muuta kuin me kaksi ja yksi ruma böödi... (just hanging around).

715033.jpg   715041.jpg   715038.jpg

Mitäs muuta me nähtiin... autio Chowpatty beach joka kuulemmä rönsyilee iltaisin porukkaa kuivalla kaudella. Voin vain kuvitella...

715031.jpg   715030.jpg

Nariman poin, sielläkin olisi ollut kiva vaan tallustella... jos ei olisi satanut...

715024.jpg    715027.jpg

Victoria Terminus, joka on aivan jumalattoman iso rakennus (ei saatu mahtumaan edes yhteen kuvaan). Se on Intian itä-läsisuuntaisen rautatien läntisin pääteasema.

715045.jpg

 Illalla muuten kiepsautettiin vielä toisella taksilla Crawford Markettiin, se oli valtava basaarialue mutta niin epäsiisti. Vaikka ei sen väliä, ei silti tunnelmaa latistanut. Olen jo kerennyt rakastua tähän kaupunkiin... metropoliin olisi kai osuvampi sana. Haluaa pian takaisin ja kiertää täällä monta päivää. Mutta kuivaan aikaan, kiitos.

715046.jpg

Nyt maataan jo pedissä ja levätään että jaksaa matkustaa aamulla aikaisin. Telkkarista tulee jotain Kareena Kapoor elokuvaa, olisiko Chamelie? Ei jaksa katsella kun ei ole enkkutextitystä ja näyttää muuten loppuvan juuri. Loikoilen ja mietin kulunutta lyhyttä lomaa. Ensimmäistä kertaa ei tunnu että loma Intiassa loppuu liian lyhyeen, johtuisiko tädtä vuodenajasta!? Tällä kertaa olen aivan valmis lähtemään. kotiin Home sweet home ja kissoja on kova ikävä. Mikäs sen ihanampaa kuin kehräävä kissa kyljessä omassa kotona. Nyt alkoi musiikkivideoita telkasta, Shah Rukh Khan Swades elokuvassa "laulaa loikottelee" sen hipin näköisen äijän kanssa asuntoautossa, kaikki elokuvan nähneet varmaan muistavat kohtauksen. Tähän on hyvä nukahtaa. Matkapäiväkirja vaikenee seuraavaan matkaan asti, suuntautuu se sitten minne hyvänsä. So long.

Hymiö     Hymiö     Hymiö