Teimme löydön Alkosta; Intialaista punkkua! Pullo odottaa nyt sopivaa hetkeä avattavaksi, milloin lie tulevaisuudessa... Meillä ei turhan usein maistella, saati juoda, ei jaksa innostaa ja se ei liene lainkaan huono asia... Mutta ehkä tämä sitten joku ilta kun ollaan kummatkin samaan aikaan kotona...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Fondberg goes India

Ensimmäistä kertaa Suomen ja samalla koko maailman historiassa, Fondberg tuo intialaisia viinejä kaikkien suomalaisten viininystävien saataville. Sula Shiraz on nyt Alkon myymälöissä.

 

Vanha ja mystinen Intia on noussut ilmiöiden pinnalle trendiksi.

Ripaus Intiaa näkyy kaikkialla. Se on vaatteissa kirjavina kashmir –kuvioina, ruoissa eksoottisina mausteina ja yhä sankempi joukko suomalaisia matkustaa vuosittain eri puolille Intiaa. Nyt Intiaa saa Suomessa Sulan tuoksuvina viineinä. Viinit kilpailevat laadussaan menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla. Kriittisimmänkin viininystävän on huojentavaa myöntää, että kansainvälinen kohu, lukuisat artikkelit kansainväliissä lehdissä Sulan viineistä ovat ansaittu laadulla, ei eksotiikalla.

Intiassa on useitakin viinitiloja, mutta Sula Vineyards on niistä kiistatta laadukkain ja ainoa kansainvälisesti arvostettu. Ensimmäiset viinit lanseerattiin vuonna 2000 ja heti pian sen jälkeen Sulan viinien maine on noussut kiinnostuksen kohteeksi niin Vanhassa kuin Uudessakin Maailmassa – ei pelkästään sen vuoksi, että ne tulevat Intiasta.

Sulan viinit ovat ideologisesti vihreitä – ne valmistetaan kestävän maanviljelyn periaatteilla. Vesi, rypäleiden kuori ym. jätteet kierrätetään huolellisesti. Aivan kuten eurooppalaisilla viinitarhoilla, Sula Vineyardsilla viinien luonne syntyy kunnioituksella luonnonmukaisesti kohdelluilla palstoilla.

sula0202.jpg