Maassa valkoista, mutta onneksi niin vähän että häipyy hetkessä... siis ei missään nimessä niin paljon että sitä lumeksi sanoisin. Mä en oikein tykkää lumesta, onhan se kaunista mutta kun se tarkoittaa aina kylmää ja kylmää mä ainakin vihaan. Mun mittapuussa on kylmä heti kun mittari laskee alla plus kahdenviiden... ;o)

Illalla ollaan menossa serkulle kylään. Niiden vauva täyttää sunnuntaina ½vuotta. Muutenkin kivaa nähdä koko konkkaronkka pitkästä aikaa. Huomenna illalla teatteriin, liput roikkuneet jo kolmisen kuukautta jääkaapin ovessa. Sunnuntaina toisen serkun hääkaffeille, menivät ryökäleet salaa naimisiin viime perjantaina... tai paikalle oli kutsuttu vain vanhemmat, isovanhemmat, sisarkset ja kummit. Olivat suunnitellet maistraattivihkimistä, mutta mummu oli laittanu niin paljon vastaan että eivät ainakaan maistraatissa päässeet valojaan vannomaan. Tämän viikon sunnuntaina menee myös Ranjin serkku Intiassa (Kochissa, Keralassa) naimisiin, harmittaa todella ettemme pääse mukaan nauttimaan näistä hinduhäistä...

Mun ja Ranjin eka vihkiminen oli maistraatissa. Siitä ei oikein voi sanoa mitään kun oli mun makuuni ihan liian pieni ja nopee toimitus. Pieni on kaunista sanotaan, mutta maistraatissa en kyllä toiste menisi naimisiin, se oli liian pientä. Siitä syystähän mekin mentiin sitten uudelleen kirkossa vaikkakin taas pienimuotoisesti, noin 50 vierasta vainen. Tai ei me siis kirkossa naimisiin menty, vaan avioliittomme siunattiin kirkossa ja se oli tapahtumana aikalailla samankaltainen kuin vihkiminen, vain kysymys tahdotko oli aseteltu hieman eritavalla. Ja koska kolmas kerta toden sanoo, meidät vihittiin myös Intiassa (Kochi, Kerala), sillä kertaa temppelissä. =oD Nyt ollaan niin tiukasti yhteen liitettyjä että hyvä niin.

DSC_0521.jpg

Yllä olevan kuvan ja lisää juttua hinduhäistä Intiassa löydät täältä. On kuitenkin hyvä muistaa, että traditiot hieman vaihtelevat sen mukaan missäpäin Intiaa asutaan, mihin hindu-uskonnon alalajikkeeseen (ennen sanottiin kastiin) kuulutaan jne. Esim eteläisessä Keralassa on hyvin eri tavat kuin pohjoisemmassa Intiassa.