22.04.08 illalla

Auringon laskiessa lähdimme Kochin lentokentältä kohti Maradua ja Renssin kotia, jonne sitten majoitumme. Kentällä meitä vastassa oli Preety ja Sudhan (toinen sisko) tytöt. Oli jo pimeetä kun pääsimme "kotiin". Matkalla pysähdyttiin ostamaan mangomehua ja ihania tuoreita hedelmiä.

Täällä käy kuhina kun vanhemmat ovat saaneet kolme lapsistaan kotiin visiitille samaan aikaan, jotenkin tunnen itseni ulkopuoliseksi vaikkeivät he varmaan niin haluaisikaan olevan... Mutta minkäs teet kun puhuvat niin hankalaa kieltä että tunnistan vain osan sanoista ja lauseita en pysty muodostamaan mitä nyt pari ulkoa opittua. Ja ne puhuu niin nopeesti että oksat pois...

Täällä on vielä kuumempi kuin Mumbaissa. Kentällä kuulutettiin 38 astetta, mutta kun en vain saata uskoa että jossain voi olla niin kuuma (paitsi huonosti lämmitetyssä saunassa...). Mutta ei se vielä ainakaan häirii, tuntuu vaan hyvältä kun kerrankin on LÄMMINtä!

Klo 23.15    Kävin suihkussa ja valmistauduin nukkumaan, sillä viimeöisiä lentokonetorkkuja ei oikein uneksi voi kutsua... Vähän päästä Rens tuli moottoripyörällä pihaan ja kysyi halusinko lähteä katsomaan uuden kodin yöPoojaa. Tottakai halusin kun en ole koskaan moista nähnyt. Viis siitä jos silmäluomia painoi, tämän halusin kokea jo yöllä, vaikka huominen koko päivä on jatkuva samaa rataa.

Ajoimme läpi hiljentyneen laitakaupungin asutuskeskuksen ja jo kauas näki missä tapahtuu. Sankka savu ja ihmiset paljastivat paikan. Uusi koti(mme) oli iso ja valkoinen. Maltan tuskin odottaa että näen sen päivänvalossa.

Koko sisääntulohalli oli täynnä eri kokoisia tulia. Pappi istui kaiken keskellä hymisemässä rukoiuksia ja perheenjäseniä istui lootusasennossa pitkin huoneen reunoja. Menin joukkoon istumaan. Tulta kuljetettiin vuoronperään kaikkien eteen ja laitettiin savuamaan kerta toisensa jälkeen, sinne tuleen siis laitettiin kaikenlaisia yrttejä ja jauheita joukkoon ja siitä syntyi savua. Savu tuoksui todella voimakkaalta ja ulospäästyäni halusin tietää tästä traditiosta enemmän. Yx tyyppi sitten selitti kaiken malayalamin kielellä ja John (mieheni ystävä) käänsi sen sitten minulle englanniksi. En muista asiaa enää sanatarkasti, mutta tarkoituksen muistan ja se lienee tärkeintä. Tuleen heitettiin jauhettua pähkinää ja muita yrttejä, joiden aikaansaama savu on monessa mielessä todella terveellistä ja se imeytyy uuden kodin uusiin seiniin suojelemaan asukkejaan erilaisilta viiruksilta ja muilta taudeilta. Tulet olivat välillä todella isoja ja katselin kauhulla kuinka savu varmasti värjää heti uudet seinät tummiksi... Sen voisi tietysti pestä pois ennen sinne muuttoa, mutta selityksen jälkeen tajusin ettei sitä nyt ainakaan pesemään saa mennä! Samallahan pesis savun hyvän tarkoituksen pois ja mitkä lie taudit sitten voi iskeä asukkeihin jos niin tyhmästi menis tekemään... Pakko sanoa, etten itse usko tommosiin, mutta siitä huolimatta haluan mielenkiinnolla seurata tätäkin hindutraditiota ja kuulla siitä niin paljon kuin mahdollista. Ja ymmärrän että tämä on heille tärkeä asia, en siis halua mitenkään vähätellä sitä. Mielenkiintoisia juttuja ja pidän itseäni etuoikeutetuna ja onnekkaana ihmisenä kun minulla on tilaisuus mieheni kautta seurata näitä asioita aivan vierestä.

1519342.jpg       Tässä on niitä erilaisia sekoituksia, joita tuleen vuoronperään heitettiin. Pappi oli asetellut ne kauniisti.

1519345.jpg        Itse pappi

1519347.jpg

1519349.jpg

Nyt nukkumaan jotta jaksaa huomenna. Sinne on kutsuttu huomenna vähän porukkaa, mikä täällä tarkoittaa 150 henkilöä!!! Musta se on paljon, mutta mä en ookkaan intialainen.