25.04.08 perjantai

Shoppailupäivä! Tänään oli pakko pitää ostospäivä, sillä lista hankittavista asioista oli todella pitkä. Ja pakko mainita, että lähes puolet asioista oli sellaisia, mitä joku oli pyytänyt tuomaan... (seuraavalla kerralla en kyllä lupaa tuoda mitään kellekkään ;o)  )

Aamulla lähdettiin kymmenen aikaan ja takaisin tultiin vasta kuuden maissa. Edes kunnolla ei keretty syömässä poiketa, pelkällä pikavisiitillä suosikkipaikassani Bimbisissä ja taas eteenpäin... Huoh, olin kuolemanväsynyt kun palattiin, nukahdin jopa rikshaan, joka ei todellakaan kulkenut mitenkään tasaisesti... Havahduin siihen, kun mieheni huudahti että jalat sisään ja heti! Hyvä niin, täällä liikennekulttuuri on sitä lajia, että ois voineet jalat lähteä omille reissuilleen, jos ne ois kauan roikkuneet rikshasta ulkona...

Kyllä shoppailu käy työstä ja hiki siinä vaan tulee. Ainakin Intiassa!

Itseasiassa tästä päivästä ei ole ihan kauheesti kirjoitettavaa, mitä sitä nyt shoppaamisesta, kaikki tietää millasta se on ruuhkassa. Kuvat puhukoon sitten enemmän.

1527925.jpg             Kochi; Marine Drive. Noiden rakennustn takana aukeaa meri.

1527924.jpg     Kangaskaupasta lähti taas kerran mukaan uusia verhokankaita ja muutakin...

1527921.jpg

1527929.jpg             Music World. Täältä tarttui taas mukaan "jokunen" dvd ja cd

1527933.jpg            Näitä kauppoja riitti, tosin itse en ostanut täältä...

1527934.jpg   Ostan aina täältä. Kuva Spencerin muovikassista, näitä kauppoja on Kochissa kolme.

1527950.jpg   Tässä minut ainoa uusi, näitä roikkuu kaapissa jo ihan tarpeeksi eli ei auta rormuta ihan vaan huvinvuoksi. Tällä kertaa halusin kesäisen kevyttä ja vaaleita värejä.

1527986.jpg            Tässä lähikuvaa punttien kirjonnasta, huivissa samaa teemaa.

1527948.jpg  Tämän vaatteen tilasi eräs afganistanilainen ystävämme täällä Suomessa, toi paita painaa aikalailla ton kirjonnan vuoksi. 

Ai niin, hiukka alkoi aamulla kiristämään intialainen järjenkäyttö. En siis tarkoita että täällä ois sen tyhmempää porukkaa kuin missä tahansa muuallakaan, mutta kun tuntuu välillä ettei täällä osata ajatella mitään toimintoja systemaattisesti tai edes suunnitella paria seuraavaa tuntia eteenpäin, mitä ja MITEN aikoo tehdä...  Kerrompa esimerkin; Aamulla oli tarkoitus lähteä matkaan puol kympin aikaan, jotta ollaan ajoissa keskustassa kun kaupat alkaa aueta ja ei ois vielä niin kovin kuumaa. Raj (siskon mies) oli lähdössä mukaamme, keksi kuitenkin juuri ennen puolta että tarttee käydä moikkaamassa jotakuta, tuli takas kympin aikaan eli lähtö jo siinä vaiheessa hitusen myöhässä. Itse olin kai sitten ainoa, joka tiedosti ostoslistan pituuden ja sen toteuttamiseen vaadittavaa aikaa Intian hitaudessa... Kyllä, mieheni oli myös nähnyt listan (ja esitellyt sen muillekkin) eli teoreettisella tasolla oli tietoinen sen pituudesta. Lähdimme rikshalla matkaan ja pidimmekin saman rikshawn koko päivän, kun sinne oli niin kätevää vipata aina ostokset kun menimme seuraavaan kauppaan. No, pääsimme matkaan ja minä ihmettelemään miksi menemme täysin eri suuntaan kuin Kochin keskusta... Vastaus; Mennään Tripoonithuraan vaihtaan rahaa kun siellä on töissä Raj'n kaveri ja niinollen parempi vaihtokurssi. Tää jo soundas mun korviini hölmöltä. Mix mennä täysin toiseen suuntaan kuin keskusta vaihtaan rahaa, ei sinne ajelukaan ilmaista ole. Olisin tajunnut asian oikein hyvin, jos rahanvaihtopaikka olis ollut vaikka matkan varrella. mutta... Vaan mitäs sitten kun päästiin Tripoonithuraan? Se mies ei ollutkaan töissä! Hei, se parempi kurssi ois voinu olla rupian luokkaa per euro eli pari senttiä, huimaa eikö totta!? Mitä tästä opimme? Toteuta hölmö idea, joka ei säästänyt mitään vaan päinvastoin, tuli maksamaan ja sen lisäksi hukkasimme tähän turhaan ajeluun yli tunnin kallisarvoista ostosaikaa... Ei olleet pojat aatelleet, että asiassa voisi käydä näinkin, olivat keksineet hyvän idiksen ja sehän toteutettiin... Mun sisällä kiehui. Oisvat ees soittaneet sille hepulle ennenkuin lähdettiin koukkimaan niin pitkälle ja aikaa ja vaivaa ois säästyny. Ei tässä mitään, jos meillä olis sitä aikaa, mutta tälläsella pikalomalla oli vain yksi mahdollinen ostospäivä ja edelleen se pitkä lista. Pyysin heitä ystävällisesti informoimaan myös minua, mikäli tulee lisää yhtä hyviä ajatuksia päähän vielä samaisen päivän aikana. Voidaan sitten yhdessä katsoa niiden plussat ja miinukset ja keskustella kannattaako alkaa edes toteuttamaan.

1525487.jpg  Rankka päivä vaati veronsa. All photos copyright Minna&Ranji