Pertsa eli virallisesti Birdhills Chico Chantal oli punainen colourpoint persialainen. Monen vuoden unelmani, jonka pystyin toteuttamaan vasta kun asuin poissa lapsuuskodistani ja tienasin itse omaa rahaa (vanhemmat eivät suostuneet OSTAMAAN kissaa minulle kun asuin kotona). Niinpä sitten eräänä päivänä kotikaupungista silloiseen kotiin matkatessani minulla oli pieni, ihana, pörröinen kissavauva mukanani. Virallisesta nimestä vääntäytyi helposti kutsumanimi Pertsa ja niin meillä oli kolme kissaa ja kaksi ihmistä saman katon alla.

Pertsa oli syntynyt 27.4.1996 (sama päivämäärä, joilloin isäni vuosia myöhemmin kuoli). Silloisen "anoppikokelaani" reaktio oli hyvä, kun saavuimme kotiin jossa hän oli samaan aikaan hoitamassa toisia kissojamme. Hän katsoi eläintä hämmentyneenä ja kysyi; Mikä tuo on? Myöhemmin hän menetti sydämemsä kokonaan tälle sydäntenmurskaajalle ja kuulemma vielä tänäpäivänäkin hänellä on yöpöydällääm Pertsan kuva kehyksissä (terveisiä vaan Poriin Antinkadulle).

Pertsa oli vain vajaa 9 vuotias kun terveys alkoi reistailla, toivottavasti ei kuitenkaan jalostuksen mukanaan tuoma haitta!? Kissa alkoi raapia itseään kaulasta niin että karvat lähtivät ja 8kuukautta ravattiin eläinlääkärissä parin-kolmen viikon välein (vain eläinten omistajat osaavat kuvitella mitä se tuli maksamaan...). Kortisonipiikkia, erikoisruokavaliota ja pesua hoitoshamppoolla. Vähän aikaa se auttoikin, mutta lopulta kai toleranssi kasvoi näistä huolimatta ja Pertsa oli niin tuskainen, että piti tehdä vaikea päätös ja luopua hänestä. Nyt Pertsa on haudattu äitini takapihalle, jossa on myös Lissu-kissa ja Pampsiais-koira. Siellä on hyvä ja rauhallinen paikka levätä.

Aivan ihana luonne tällä pojalla oli. Seurallisempi kuin kukaan siihen asti tapaamani kissa, mutta ah niin mustasukkainen myös. Ei pahalla tavalla, mutta kuitenkin. Jos satuin toisille kissoille juttelemaan ja heitä hellimään, Pertsa vaistosi sen vaikka läpi syvän unen ja siellä se oli samantien kiehnäämässä että huomaa nyt minutkin. Annoimme Bertilille myöhemmin myös lisänimen MinäMinä. Tällä hetkellä meidän Tiitiäinen on aikalailla samaa luokkaa seurallisuutensa suhteen, mutta kumminkin niin erilainen luonne.

629264.jpg     629263.jpg

629265.jpgNukkumisen taidetta