Eilinen oli sanoisinko aikalailla hanurista! Siis loppupeleissä vaikka kyllä se siitä kumminkin kunnialla päätökseen saatiin...

Aamu alkoi sillä kun herätyskello herätti lähtemään verikokeisiin. Tein sen reissun varmaan toinen silmä kiinni, jotta en heräisi kokonaan vaan saisin kotiinpalattuani kaatua takaisin sänkyyn jatkamaan unia. Sen teinkin ja kun uudelleen herättiin ehkä puolenpäivän maissa näytti kaikki olevan reilassa. Lähdettiin hoitamaan juoksevia asioita ja niitä riitti, päämääränä oli vielä hilpaista mökille maalaamaan paskahuussia. Tuntui että kaikki kestää, kestää ja kestää ja jostain ilmestyi aina vaan lisää asioita, jotka oli hyvä saada kondikseen samalla kaupunkireissulla. Kello oli neljä kun päästiin lähtemään möksälle.

Hyvä maalauskeli, ei kosteaa eikä liian aurinkoista. Minä teippailin ikkunanpieliä ja muuta jota oli syytä suojata kun lopputuloksen pitäisi olla punavalkoinen ja tietyn järjestyksen mukaan sellainen. Saatiin valkoiset osat maalattua kun tultiin siihen tulokseen, että punamulta saa odottaa kunnes huussin yksi seinä (ja varmaan varmuuden vuoksi muutkin) on pesty homeenpoistoaineella... Kahdessa vuodessa oli kerennyt muodostumaan seinään sateista ja sensemmoisesta koostunutta homeenalkua. Pakkohan se on pois pestä ennen maalaamista tai muuten maali alkaa kesimään alta aikayksikön... Projekti siis jatkukoon. Tässä vaiheessa alkoi jo ketuttamaan kun mikään ei mennyt enää suunnitelmien mukaisesti. Mukaan oli tullut kotivarastosta iso pänikkä lattiaan tarkoitettua akryylilakkaa ja koska epähuomiossa avasimme sen niin tottamaar se piti myös sulkea ja heittää takaisin autoon ettei jää mökille roikkumaan suotta. Ranji oli maalaamisen jälkeen hermona kun jostain käsittämättömästä syystä ei ollut vaihtanut housuja vaikka huonommat olikin mukana, vaan oli sotkenut hyviin housuihin muutamia maaliroiskeita. Housut samantien järveen ja pussissa kotiin ja pesukoneeseen (sain kaiken maalin pois). Lähdettiin ajelemaan kotia kohti ja kello oli kahdeksan ja vielä kauppaan piti keretä. Kotona aloin tyhjentämään autoa kun Ranji oli tullut jo sisälle ja tässä vaiheessa se kaikkein "mukavin" ylläri selvisikin. Se helevetin akryylilakka oli kaatunut ja jostain raosta vuotanut koko takaronkin tahmeaksi lakkaa...grrr. Ja kun sitä siivos niin sitten oli kädetkin tahmeena ja vesi ei siihen aineeseen tehonnut, eikä saippua. Onneksi sentään takaronkissa oli jonninlaista muovia pohjalla niin, ettei koko  auto ollut tahmaisena. Tämän siivoominen kumminkin sai kaikki hermot niin pintaan ettei sen jälkeen enää mikään sujunut niinkuin piti vaan teki mieli heittää niinsanotusti hanskat naulaan ja antaa kaiken vaan olla. Kotona haisi myös tinneri, jolla putsailimme käsiämme. Ranji läx ruokakauppaan ja minä kokosin itseni. Laitettiin muutaman tunnin päästä sauna lämpenemään ja pestiin kakan päivän kakat pois ja se sitten siitä. Näitä mahtuu tälläisiäkin päiviä perempien joukkoon.

1742493.jpg