Bongasin seuraavan jutun tämän päivän Hämeen Sanomista;

Kesäsäät tappaneet jo satoja Intiassa, Pakistanissa ja Kiinassa

12.06.2007 13.44

Paahtavat helteet ovat koetelleet viime päivinä Intiaa ja Pakistania. Lämpötila nousi tiistaina paikoin jopa 50 asteeseen.

Kuumuuteen kuolleiden määrä ylitti Intiassa sadan, ja Pakistanissa oli kuollut jo noin kaksisataa ihmistä. Suurin osa kuolleista oli kodittomia, vanhuksia tai ulkona työskenteleviä ihmisiä.

Helteet näyttivät kuitenkin olevan laantumassa. New Delhin lämpötila putosi tiistaina 40 asteeseen, ja Pakistanissa sääennuste lupasi sadetta.

Kuolonuhrien määrä jatkoi kasvuaan myös Kiinassa, joka on kärsinyt kohta viikon rankkasateista ja tulvista. Yli 70 ihmistä oli tiistaihin mennessä saanut surmansa tulvavesien, maanvyörymien ja talojen sortumisen vuoksi. Lisäksi 13 ihmistä oli kateissa.

Sateet hellittivät kuitenkin tiistaina suuressa osassa maata.

STT
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vaikuttaa toi tilanne Kiinassa vielä hurjemmalta kun Intiassa... tai en ole ainakaan lukenut tulvavesien aiheuttamista maanvyöryistä Intian puolella. Aika hurjaa. Katsastimpa samantien myös Keralan sään. Kochissa näytti 27 astetta eli huomattavasti miellyttävämpää. Laitan Kerala Weather linkin tänne. Edelleen odottelen sitä matkakuumetta...