Nyt alkaa yksi unelma muuttua todeksi. Pyhä Birman pentu on varattu ja varausmaksu suoritettu eli nyt voi kai jo mainita kissan rekisterikirjassa olevan nimenkin. Se on Tamus Omni. Koska innostukseni on suuri (niinkuin myös rakkaus kissoihin), niin hain netin kautta käännöksiä sanalle omni. Joku kirjoitti "käsittääkseni sana omni on latinaa ja tarkoittaa kaikki". No, itseasiassa kaikki on latinaksi omnia eli jos joku asiasta enemmän tietää, niin saapi kertoa.

Tamus kissalassa kissoille annetaan nimet automaailmasta, mutta autoja en sen kummemmin tunne ja pikasilmäys nettiin osoitti, että on olemassa Dodge Omnia ja Maruti Omnia. Hassu juttu, taas päästään aasinsillalla Intiaan, Maruti on meinaan yksi suosituimmista automerkeistä Intiassa... (tässä täytyy olla sattumalla asiaa ja jokin tarkoitus, miksi tuo pentu jäi mieleeni kun kävimme niitä taannoin katsomassa!?).

No mutta Omni on nyt tässä tapauksessa kissa, joka puhekielessä tulee varmasti saamaan itsensä näköisen kotinimen myöhemmin. Saamme meidän "kissavaavin" kotiimme elokuun ensimmäisellä viikolla, tuskin maltan odottaa...

        IMG_4275.jpgTässä on netistä löytämäni kuva (joltain ulkomaalaisilta sivuilta) suklaanaamio Birmasta. Meille siis tulee suklaanaamio kaveri (not this one). Pentubirman värithän tulevat esiin pikkuhiljaa eli ovat kovin paljoa vaaleampia lapsena kuin aikuisena.

Kissan ystävyyttä on vaikeaa voittaa,<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Se on filosofinen eläin… tapoihinsa piintynyt,

pitää järjestyksestä ja siisteydestä,

eikä välitä liioitelluista tunteista.

 

Se ryhtyy ystäväksesi jos se

katsoo sinut ystävyyden arvoiseksi,

mutta ei ikinä alistu orjaksesi.

-Theophile Gautier-