Sainpa sitten viime viikolla pitkästa aikaa katsotuksi Bollywood elokuvan. Valintani oli filmi nimeltä Chameli (2003)  chameli.jpg

Elokuva sijoittuu Mumbain punaisten lyhtyjen alueelle ja on sinänsä erilainen bollyfilmi, että tarina kertoo vain yhdestä yöstä ja sen tapahtumista. Itse en ainakaan ennen ole törmännyt vastaavaan bollyelokuvaan.

Tarinan pääosissa ovat Chameli (Kareena Kapoor) ja Aman (Rahul Bose). Chameli on prostituoitu ja Aman hyvätuloinen herrasmies, jonka auto vaan sattuu rikkoutumaan kamalassa kaatosateessa Chamelien "työpaikalle". Aman kiskotaan mkaan hänelle tuntemattomiin pyörteisiin ja nämä saa hänet ajattelemaan elämäänsä uudella tavalla.

Filmi oli lyhyt ollakseen bollywoodin tuotosta, kesto vain 1h 48min. Se oli ihanan lyhyt. Tällä en tarkoita ettenkö pitäisi myös normaalisti lähemmäs kolmetuntisista bollyfilmeistä, mutta silmieni heikon toimintakyvyn vuoksi en niitä pitempiä koskaan pysty katsomaan yhdeltä istumalta ja se harmittaa, nyt pystyin. Pidin tästä elokuvasta. Ehkä juuri sen erilaisuuden vuoksi, se oli sellainen etten lähes kokoaikaa jo tiennyt sen etenemistä, arvata toki pystyy sitä paremmin mitä enemmän bollyä on tullut katsottua... useimmiten ainakin.

Löytyi siitä silti semmoistakin mikä ei miellyttänyt, vaikka se oli olennainen osa elokuvan uskottavuuden kannalta. Tästä huolimatta kyseinen asia ei minun silmiini kovin uskottavalta näyttänyt. Tarkoitan tupakoivaa Kareenaa. Yksinkertaisesti tupakka ei ota sopiakseen intialaisen naisen imagoon, olkoon hän sitten prostituoitu tai ei, ei vaan sovi, ei ei ei... (en väitä että sopisi niin kenenkään, mutta nyt ei puhuta siitä, ei kuulu asiaan). Muutenkin Kareena ei näyttänyt kovinkaan kauniilta tässä elokuvassa, liekö sekin sitten rooliammatin imagoa vai missä vika? Katsottava elokuva jokatapauksessa.

ChameliAffiche.jpg

chameli5.jpg