Kissojen ruokailu herättää monessa omistajassa paljon päänvaivaa. Tosi moni kissa on ronkeli ruokansa suhteen ja niin myös meillä tätä ongelmaa esiintyy, eritoten Tiitu-tyttö valitsee todella tarkkaan mitä syö ja voin kertoa ettei kovin moni ruoka miellytä meidän neitiä. Käympä jokaisen kolmen kissan ruokatavat tässä nyt sitten läpi.

Laati (kohta 17vee kolli); Laati syö enimmäkseen märkää ruokaa ja joskus harvoin kuivapapuja. Kuivalla ruualla ei ole sitten niin merkitystä, sillä en ole huomannut että juuri jotain lajiketta karsastaisi enemmän kuin toista. Märistä ruuista ehdotonta herkkua on ruuat, jotka on kastikkeissa, hyytelössä olevat menee mutta kuivat märkäruuat jää totaalisesti syömättä. Laati on mieluummin vaikka nälissään tai siirtyy siinä vaiheessa kuivaruokaan kun yritän tarjota jotain kuivaa märkäruokaa. Laati syö myös jauhelihaa ja jonkin verran raakalihaa ihan varsinaisessa lihapalamuodossa. Laati ei kuitenkaan tuota minulle ongelmia, sillä vaihtoehtoja on kuitenkin tarpeeksi monia. Jos joku kastikkeessa oleva ruoka ei miellytä, nuolee hän vain kastikkeet ja se on siinä. Pakastekala maistuu oikein hyvin.

Tiiti (1vee 4kk tyty) on meidän perheen nirsoilija ja kaikkein eniten päänvaivaa tuottava kissa ruokinnan suhteen. Pääasiassa eläinkaupan kuivanappuloilla elävä kissa, tällä hetkellä menee Hillssin kuivaruokaa, myös Acana ja Royal Canin maistuvat. Märässä ruuassa on vain kaksi vaihtoehtoa, jotka kelpaa ellei satunnaisia märän ruuan maisteluita lasketa mukaan. Kissan tonnikala ja kissan sardiiniateria ovat Tiitun herkkuja ja joskus aina lisäänkin niihin vaihtelun vuoksi kermaviiliä ja raejuustoa. Raa'asta lihasta tämä kissa ei välitä, saattaa palan tai kaksi maistaa, mutta ei varsinaisesti syö niitä. Pakastekala menee täälläkin hyvin kaupaksi.

Hipsis (pian 5kk pojan viikari) on ihannekissa ruokailun suhteen syö kaikkea mitä tähän mennessä olen keksinyt tarjota, mutta kuiva märkäruoka hitusen nahkeammin kuin muut ruuat. Tämä kissa yrittää jopa päästä käsiksi ihmisten ruokiin mikä sinänsä ei ole hyvä eikä myöskään kiva juttu. Väkisin kempeaa itseään syliin ja lautasen viereen kertsulle kun me syömme. Mutta siis kaikki purkkiruuat mitä olen tarjonnut kelpaavat, kuin myös kaikki kuivapavut. Raakaliha kaikessa muussa muodossa paitsi jauhelihana uppoaa hyvin. Kalaakin syö vaikkei ainakaan vielä ole hullaantunut siihen.

Laati ja Tiiti ovat oliivihulluja, pelkkä oliivin haju saa ne sekoamaan. Hipsis sitä vastoin sekoaa haistaessaan margariinia jossain. Varmaan pennun kohdalla näitä "herkkuja" vielä ilmenee monia uusia, sillä enhän ole vielä keksinyt edes kaikkea mistä se saattaisi pitää...

Pakastekalan ostan yleisimmin Rainbown lohikuutioita, ne on helppo ottaa muutama pala kerrallaan pakastimesta sulamaan herkkuhetken ollessa kyseessä. Myös katkaravut saa kissat kiljumaan suoraa huutoa, mutta niitäkään en kovin usein anna, sillä niitä tulisi liotella aina jonkun aikaa ennen tarjoilua että saa suolan pois.

Minäpä lisäilen tänne juttua jos ja kun tulee lisää mieleen...

912991.jpg       Yhteinen ruokailuhetki; Tiitu perimmäisenä kuivaruokiensa kimpussa ja Hipsis ja Laati vakiopaikoillaan nauttimassa märkää vaihtoehtoa.