Nämä illat kun mies nukkuu yövuoroa varten ovat kätevä tapa kuluttaa aikaa elokuvan katseluun ;) Tänään kuvana oli Raja Hindustani (1996). Aloitin muinoin tätä jo katsomaan, mutta syystä jota en nyt juuri muista, jäi katselu kesken aika alussa eli ajattelin katsoa sen nyt kokonaisuudessaan.

Raja Hindustani (Aamir Khan) oli taksikuski joka rakastuu ensisilmäyksellä Aartiin (Karisma Kapoor), Mumbaista kotoisin olevaan neitokaiseen joka matkusti vanhempiensa rakkauden alkuseuduille. Rakkaus syveni molemmin puoliseksi, mentiin naimisiin vaikkei isä siitä aluksi innostunutkaan ja tarina sai varsinaisen luonteensa kun "ilkeä äitipuoli" veljineen alkoi toimia... Hmm, että laittaa vihaksi moiset ahneet ihmiset! Aartin isukki oli rikas mies ja hänen omaisuus silmissä alettiin kieroilemaan silmittömästi.

Joo, mussa ei ole arvostelijan vikaa eli selitykseni ovat sitä luokkaa... Anyways. Nuoripari matkusti Mumbaihin viettämään isän ja tyttären yhteistä syntymäpäivää. Raja naukkaili alkomaholia hitusen likaa ja muutaman muunkin asian johdattamana syntyi varsinainen show, jonka tuloksena Raja painui takaisin kotikonnuilleen ja Aarti jäi isänsä taloon, alkoipa odottaa vielä lastakin Rajalle. Äitipuoli lupasi ystävällisesti lähteä kertomaan uutista Rajalle, koska Aartilta kiellettiin matkutaminen. Ahneä äitipuoli ja hänen vieläkin ahneampi veljensä sitten laittoivat haisemaan ja saivat koko avioliiton tuhoutumaan. Mutta aikansa kutakin, monen sattuman vuoksi Raja ja Aarti kohtasivat myöhemmin taas toisensa ja siitä alkoikin elokuvan jännittävin vartti.

Aamir Khan teki hienon roolisuorituksen ja pakko myöntää ettei hän näyttänytkään hassummalta noin kymmenen vuotta sitten ;) Tykkäsin elokuvasta, mutta tappelukohtaukset saa aina minut voimaan huonosti elokuvassa kuin elokuvassa. Ja Bollywoodtyylin joka filmin pakolliset kyyneleetkin on vuodatettu. Kesto oli muutamaa minuuttia vaille kolme tuntia, -siis elokuvan. ei kyynelten. Mielestäni tosiaankin katsomisen arvoinen elokuva.

 raja1.jpeg.jpg

B0000DCXXZ.02.LZZZZZZZ.jpg