08.02.08 perjantai

Nyt on pakko palata aiheeseen, jota olen kyllä jo tavalla tai toisella sivunnut aikaisemmissa lomani kirjoituksissa. Goalla on ihan oikeesti kylmempää kuin koskaan ennen. Jopa paikalliset sanoo että on kylmin talvikausi heidän elinaikanaan... Näin koleaa talvikautta ei täällä ole kukaan nykyään elävä käynyt läpi. Mekin nukutaan täällä ensimmäistä kertaa peiton alla tähän aikaan vuodesta. Rannoillakin tuulee kovemmin kuin koskaan... Mulla oli eilen rannalla senverta vilu, että makasin sharongin alla suurimman osan ajasta, huoh! Tää kai sitten on sitä globaalia ilmaston lämpenemistä eli muutosta. Kylmissä maissa lämpenee ja täällä lämpimissä näyttää kylmenevän. Intia on aina ennen ollut aurinkovarma kohde. Aurinko kyllä paistaa edelleen, mutta lämpömittari ei nouse samoihin lukemiin kuin ennen.Toivottavasti ei kuitenkaan kauheesti enää viilene jatkossa. Minne me sitten matkustetaan??? Lämpö on suvun ja yleisen Intian viehättävyyden kanssa yksi suuri syy kohdevalinnalle.  Onko tulevaisuudessa niin, että intialaiset tulee hakemaan lämpimää rantalomaa Suomesta? ;op

1315487.jpg   Me, Kadeesh ja Mujeeb

Tänään jouduttiin tekemään äkkilähtö rannalta pois. Mä oon kylmettänyt itseni senverta pahasti, että yht'äkkiä aurinko ja kova tuuli löi kaikki hengitystiet niin tukkoon, etten edes kyennyt kävelemään kymmenen minuutin matkaa rannalta kotiin. Piti ottaa taksi. Kotona otin keuhkoputkia laajentavaa sumutetta ja nyt taas henki kulkee. Yskä on aivan järjetön, toisaalta mä saan joka kerta Intiassa yskän, siis aivan joka kerta. Luulen, että jokakertainen yskä johtuu osittain myös pölystä, jota Intiassa kyllä pisaa, nyt vaan on tosi nujertavaa laatua tämä...

1320982.jpg    Rantaelämää...

1320986.jpg

Kohta taas laskee aurinko. Rens keittää köksässä riisiä ystävilleen, jotka saapuivat tänäaamuna Keralasta junalla. Ovat näköjään ostaneet katkarapujakin, mukava koti-ilta siis tiedossa ystävien seurassa. Mutta sitä ennen tarttee piipahtaa apteekissa ja toisessakin kaupassa, haetaan sinne tilatut tuotteet. Niin ja toiset om-housut, mieheni näyttää tykästyneen mun housuihin eli mä tartten toiset ettei tartte ilman housuja köllötellä... Kätsää kun ollaan aikalailla samaa kokoa, niin ja housujakin oli kyllä myynnissä vain yhtä free size kokoa. . Vaan nyt meen keittään teetä, jotta päästään liikenteeseen.

klo22.45      Aikaa kulu ihan hirveesti keskustan reissulla. Poikettiin myös Plantain Leafissa syömässä dosat. Rens oli tilannu yhteen kauppaan 100kpl paperimassakelloja, haettiin nekin. Kauppias oli hämärä heppu, mua pelotti koko äijä tai oikeestaan sen ääni vaikkei näössäkään kehumista ollut... Sen sedän voisin helposti kuvitella pääosaan johonkin karseeseen terroristifilmiin! Kaiken lisäksi se oli kotoisin Kashmirista ja se teki kuviutelmani vielä uskottavimmiksi, mikä lie vakooja... (no toivottavasti ei kumminkaan)

Kaupoille ajettiin paikallisella bussilla ja takaisin rikshalla. Rikshat on vähentyneet viimekerrasta huomattavasti. Johtuu varmaan siitä, että valtio antaa kailille uusien taksien ostajille 60000rupiaa ja halpaa lainaa loppumaksua varten. Ainakin täällä Goassa siis. Uusi taksi maksaa noin 2lakh eli 200000rupiaa eli alle 4000€. Vaikka tämä tapa näyttää täällä toimivan liikennekaluston uusimiseen, niin on se silti harmi kun rikshoja on niin vähän. Se on kätevä ja helppo tapa liikkua lyhyitä matkoja. Paikallisbussi on silti edullisin, meiltä keskustaan maksoi 4Rs/hlö (0,07€).

Mutta nyt kiinnostaa alkaa nukkumaan. Rens istuu pihalla ystäviensä Kadeeshin ja Mujeebin kanssa.  Siellä saavat rauhassa höpötellä ja kuka tietää vaikka kietaisisivat muutaman rommipaukunkin... Itse join eilen koko lomani toisen Breezerin ja siihen ne taitaa mun osalta jäädäkkin, juominen kun ei oo mun juttu.