Olimme tässä päivänä eräänä kyläilemässä tätini luona ja siellä oli tarjolla rahkapiirakkaa. Kun totesin ääneen, etten ole syönyt rahkapiirakkaa sitten mummini kuoleman (vähän yli kolme vuotta sitten), niin tätini sanoi tehneensä piirakan äitinsä eli mummini ohjeen mukaan. Ihmekkös se sitten että tuli mummi niin elävästi mieleen.

Mutta kaikkia meitä huvitti kun luimme mummin ohjetta. Itseasiassa se oli niin hyvä, että laitan sen tänne kaikkien jauhopeukaloiden iloksi ja mummini muistoksi. Tuo rusinakohta on paras!

 

RAHKAPIIRAKKA MUMMIN MALLIIN
 
 
TAVALLINEN PULLA-HIIVATAIKINA
 
PELLILLINEN
 
3 MAITORAHKAA
SOKERIA 1 1/2 DL
RUSINOITA SENKUN TAHTOO
VOITA 200 G
KERMAA TAI MAITOA
KANANMUNIA 2 KPL
 
Rusinoita senkun tahtoo! ;op Muutenkin mummin ohjeet oli aina suuntaa antavia ja ei se yleensä paljoa mittalusikoita käyttänyt ja aina oli ruoka hyvää, oiskohan syynä se että evakkoon lähdettyään toimi muutamassa rikkaassa kaupunkilaisperheessä kokkina ja myöhemmin Hämeenlinnassa OTKlla satojen työmiehien ruuanlaittajana suuressa keittiössä!?
 
ps. ja tämäkään ei ole lainkaan intialaista vaikka kategoria niin väittääkin... tää ei vaan ole mikään leivontablogi niin laitoin itseäni varten sellaiseen kategoriaan, josta yleensäkkin voin ruokareseptejä löytää menettämättä hermojani (olen meinaan varma että toi itse resepti mulla ajan saatossa menee hukkaan, mutta täältähän mä sen löydän kun sitä kaipailen)