Seuraavan uutisen löysin täältä ja tämän päivän Iltiksestä. Ihmiset on outoja, mikä saa toimimaan noin!? (Kaikki varmaan tajuavat että ihmetykseni aiheena ovat nuo heittäjät... pelastajille nostan hattua.)

mid_6501268_117C7CF9C.jpg
Kuva: Risto Rasila
ilma
Auton ikkunasta viskattu kissa selvisi ilmalennosta loukkaantumatta. Tiistaina kissa oli hyvävointisen näköinen, mutta hyvin nälkäinen.

Kissa heitettiin ulos auton ikkunasta
ilma
"Olimme pyöräilemässä tallilta kotiin, kun näimme, että kissa heitettiin auton ikkunasta pihalle", Reetta Ollila, 10, ja Janita Härkönen, 13, kertovat.

Erikoinen tapahtuma sattui sunnuntai-iltana kahdeksan aikaan Kiviniemessä Haukiputaalla Kiviniementien ja Linkkitien risteyksessä.

"Kiinnitin huomiota, kun kissa kurkki auton ikkunasta. Pian sieltä näkyivät kädet, jotka nakkasivat kissan pihalle", Härkönen kertoo.

Tyttöjen mukaan autossa istui nainen ja noin 11-vuotias tyttö. Heittäjänä oli luultavasti tyttö. Auto jatkoi matkaansa jonkin matkaa, kunnes teki u-käännöksen ja ajoi pois.

"Se oli sellainen citymaasturi tai tila-auto, ja siinä oli suksiboksi katolla", Ollila kuvailee.

Kissa selvisi heitosta loukkaantumatta. Se kierähti ojaan, josta lähti juoksemaan pois.

"Saimme kissan otettua kaksi kertaa syliin, mutta molemmilla kerroilla se pääsi pyristelemään karkuun", Härkönen kertoo.

Kissan löysi Olliloiden tuttava tiistaiaamuna. Kissa on Ollilan kotona tyttöjen hoidossa toistaiseksi. "Se on päällisin puolin hyvässä kunnossa, mutta se on hyvin nälkäinen ja laiha. Kuitenkin siitä huomaa, että se on ollut jonkun lemmikki, koska se suostuu syliin ja sillä on vielä heijastinpanta kaulassaan", tytöt kertovat.

Kesäkissoista päätetään hankkiutua eroon usein juuri syksyn tullessa. Eläinkotiin tuotujen löytökissojen määrä kasvaakin rajusti aina kesän lopulla.

"Pahin ryysis on aina syksyisin, kun tulee yöpakkasia. Silloin meille tulee kaikenikäisiä kissoja", Miia Koivumäki Oulun eläinkodista kertoo.

Keskikesän aikaan löytökoti täyttyy pennuista.

"Pahimpaan aikaan meille tulee noin kolme pentua viikossa. Se on jokakesäinen ilmiö, joka ihmetyttää. Osa pennuista on varmaan sellaisia, että niille ei ole löytynyt ottajaa", Koivumäki miettii.

Suhteessa muihin eläimiin eläinkotiin jää aina paljon kissoja hakematta.

"Kissat viettävät täällä pitempiä aikoja kuin muut eläimet. Lisäksi on sellaisia tapauksia, joita ei koskaan haeta pois", Koivumäki kertoo.