On se, meidät kuin yleensä opetaan lähes kaikissa asioissa rakentamaan uutta tavalla tai toisella, kehittämään jne jne, niin olipa ihanaa kun sai oikein luvan kanssa tuhota tämän päivän! Kohteena oli piha ja siellä kaksi villiviiniä, yksi koreistekuusi ja Tuija (pensaspuu...) Niin ja yx toinenkin pensas sai vähän kyytiä. Ai niin, ja omppupuun alimmat oksat...

Olin niin innoissani että Tuijasta lähti enempi kuin ois saanu, kävin meinaan eilen puutarhaliikkeessä kysymässä miten sen leikkaamisen ja muotoilun laita on. Sanoivat että viimeset hetket tänäkeväänä leikata on meneillään ja max 20 senttiä veks, lähti vähän enemmän... Tietoinen valinta, hiljaa mielessäni toivon että sain tuhottua liialla napsimisella koko kasvun ja se kuolee itestään ;op Pääsisinpä kätevästi siitäkin sitten eroon. (Miehen mielestä kun sitä ei pitäis leikata saati poistaa kokonaan... Nooh, vahinkoja sattuu...) Aloituskorkeus oli reilu kax ja puol metriä, nyt se on vajaa 2m.

Villiviinit revittiin pois kokonaan, juurineen päivineen ja se ei ollukaan ihan piece of cake. Ihme kasvi, tarraa jokapaikkaa kiinni kuin tauti. Kuusta vähän napsin ettei kasva liian leveäksi, voi jos senkin sais vaan taiottua hornantuuttiin... Avara ja avoin piha ois mun mielestä unelmaratkaisu, vain muutama marjapensas jossain reunassa ja that's it!

Liljojen sipulit istutin multaan ja jätin ruukut aurinkoiseen paikkaan odottelemaan josko jotain tapahtuisi sitten kun aika on kypsä. Naapuri kävi kertomassa hyviä uutisia; rivarimme päädyssä kasvaa raparperiä, jota asukkaat saa käyttää vapaasti, jee.

Nyt on niin poikki olo, ettei jaksais enää tehdä mitään, löhötä vaan hyvällä omallatunnolla kun jo paljon näkyvää on saatu aikaan. Vaan empä tiedä osaanko lekotella. Auringonkukkien siemenet odottaa että joku laittais ne multaa kasvamaan... ja kukahan se joku on?

 

Ai niin, mun blogi näyttää kuuluvan siihen kymmeneen prosenttiin joka on jo vaihdettu kokeeksi uuteen järjestelmään. Eipä oo muuta mua kauheesti haittaavaa vielä ilmentyny paitsi ettei tän kirjotuslaatikon alapuolella enää tai vielä ole kategoriat kohtaa... tai siis on, mutta ne kaikki itseni luomat kategoriat uupuu... Tarttee alkaa tutkimaan asiaa, ehkä sitten saattaa ilmetä jotain muutakin uutta ja ihmeellistä!?

ps. kategoriat ilmesty kun klikkasin itseni muokkaamaan textiäni.