27.04.08 sunnuntai

07.00 soi herätyskello ja tuntui että se 1½h ois tuntunu paljon pidemmältä ajalta mitä se oikeesti olikaan. Preety tuli aamulla Maraduun moikkaamaan meidät (ei tullut eilen yöksi kun miehensä oli siirtänyt Dubain lentonsa myöhemmäksi).

Rens käväsi vielä pikaisesti uudessa kodissa ottamassa muutaman valokuvan siitä. Harmittaa etten lähtenyt itse mukaan, esim keittiöstä ei tullut nyt kuvan kuvaa... Huonekaluja ei ole vielä siirretty uuteen kotiin.

1533171.jpg             Intian koti

1533166.jpg  Ulko-ovi

1533162.jpg  Sisääntulohalli/oleskelutila. Vasemmalla kaksi makuuhuonetta ja oikealla keittiö. Yläkerran rappuset menee ulkopuolelta. Huomatkaa vasemmalla oleva syvennys, siihen tulee paikka Jumalille. Siskon miehen tekemää taidetta oli jo melkein jokaisella seinällä.

1533159.jpg             Toinen makuuhuoneista, harmittaa ettei Rens ottanut kaapeista kuvia, sillä ne on aika erilaiset kuin meillä Suomessa (hyllyt on tehty laastista seinään ja vain ovet istutetaan eteen. Ja luonnollisesti kaappi ei vaihda sitten paikkaa ihan pikkutyöllä...)

1533152.jpg Tässä toinen vessoista (ja aivan kamalan värinen pytty!)

1533154.jpg  Ja tässä toinen. Me haluttiin pideet sinne vaikka Intiassa yleisempää on toi kraana ja pieni muoviastia alapesua varten.

Matkalla lentokentälle pysähdyimme erään kirkon kohdalla, menin sytyttämään kynttilöitä isäni muistolle. Täällä kynttilät on ihan erityylisiä kuin Suomessa ne jotka viedään haudalle, niitä myytiinkin vain 6kpl laatikossa. Laitoin kaikki kerralla siis palamaan, mihkäs minä niitä enää myöhemmin. Matka jatkui samantien.

Kentällä oli rauhallista, ei niin minkäänlaista ryysistä ja koneemme taisi jopa päästä nousemaan kymmenisen minuuttia etuajassa.  13.20 saavuimme Mumbaihin, mittarissa näkyi 36 astetta plussaa. Käytiin Balajissa syömässä ja otettiin taxi Colabaan, maksoi 350 rupiaa eli ei paljo mitään niin pitkältä matkalta.

Hotellihuoneessa pikasuihku ja taas menoksi. Ollaan muuten samassa hotellissa kuin viime kesäkuussa, niin ja sattumoisin aivan samassa huoneessakin eli nro kakkosessa. Hotelli siis Bentley's. kaikki työntekijät ovat Keralasta. Tuntuu muutenkin että Colaba on täynnä malayaleja, kielen tunnistaa jokapuolelta melki koko ajan.

Auringonlaskun aikaan mentiin Gateway of Indialle satojen muiden kanssa hengailemaan. Sitten matkalla hotellille kokeilin ekaa kertaa elämässäni intialaista McDonaldsia. Ei paha eli parempi kuin Suomessa (täällä käyn aina Hesessä...), mutta yksi kerta moista kokemusta riittää loppuelämäksi. Intiassa on tarjolla paljon parempaakin (lue intialaista) ruokaa eli miksi antaa rahoja kansainväliselle trendiketjulle!?

1533174.jpg              Vaikka Gateway of Indian ympärystöä rempattiin, niin ei se estänyt ihmisiä kokoontumasta sinne sankoin joukoin joka ilta

1533175.jpg             Ai että mua viehättää vaan seurata ihmisten toimintaa tälläsessä isossa joukossa

1533176.jpg             Löydettiin pläntti hiekkaakin Gatewayn edustalta. Tän kuvan otin miehestäni siksi kun seurasin kauan tuota takana olevaa ilmapallontekijämiestä, enkä sitten kai vaan kehdannut ottaa kuvaa yksin hänestä... Hänen vaimonsa vaan nukkui hänen takanaan ja lapset myi palloja, kunnes juuri auringon laskiessa myös vaimo heräsi ja lähti myymään palloja

1533177.jpg

Illalla hypättiin taxiin ja lähdettiin extempore elokuviin. Inox-teatteri oli uusi ja hieno, hienompi kuin yksikään jossa olen ikuna Suomessa käynyt. Katsottiin Kajolin ja hänen miehensä Ajayn tähdittämä U, Me Aur Hum. Paikalliset väittävät elokuvaa täydeksi flopiksi ja pakko myöntää ettei se kyllä ollutkaan ihan perinteinen bollykuva...  Toisaalta se oli aika outo, mutta oli siinä hyvääkin, nimittäin juuri se ettei osannut odottaa "sellaista tyypillistä" juonta. No, mä oon ihan tyytyväinen että näin Kajolin valkokankaalla ja vielä tyytyväisempi oli mieheni, sillä hän on fanittanut Kajolia niin kauan kuin muistaa. Kello on nyt yli puolen yön kun ollaan taas huoneessa.

1533388.jpg             Menossa juuri Inoxiin (ainox lausu paikalliset, suomijuntti sano INOX ;o)   )

1533227.jpg             En oo ikinä ennen maksanut Intiassa yhdestä elokuvalipusta 250rupiaa! Keralassa maksaa lippu uuteen hindifilmiin 50Rs...

Väsyttää hiukka, enkä jaksa ees suihkuun mennä. Toisaalta se ois aika turhaakin, kun yöllä kuitennii hikoo satavarmasti ja aamulla on ainakin mentävä. Vois suoraan siis vaikka aatella että ajanhaaskuuta se nyt ois kun lopputuloksesta ei oo ees mitään iloa. Tää nostaa jalat ylös, kuuntelee hetken telkusta musiikkia ja vaipuu ihanasti unten maille. Mulla on lautasellinen tuoreita viinirypäleitä vieressä, ihanaa!

Kaikkien kuvien copyright Minna&Ranji