28.01.08

Yöllä Delhissä

Lensimme hyvässä myötätuulessa ja laskeuduimme ½tuntia etuajassa Delhiin, siis aivan niin kuin kapteeni alkumatkasta lupaili.

Kentällä meitä oli vastassa Suomesta käsin mailin välityksellä tilattu taksikuski, Balvinder. Kello oli jo yli puolenyön ja siinä se seisoi ja ojensi jokaiselle meistä ruusun (Suomessa jos kuski ois ojentanu ruusua, ois se ojennettu vain naispuolisille...). Kaikki Intiassa käväisseet ovat varmasti lentokentältä ulos astuessaan nähneet kuinka liuta miekkosia seisoo rivissä nimilappuset kätösissään. Niin seisoi meidänkin kuskimme eli plokkasimme hänet tästä suuresta sakista suht helposti. Ryhmässä tosiaan seisoi mooonta kuskia nimikyltteineen. Ihan kätevä keksintö.

Lähdimme ajamaan kohti Delhin kaupunkia (metropoli se on eikä mikään kaupunki...) ja kuskin meille jo etukäteen varaamaa hotellia. Normaalisti emme hoida kuskeja, saati hotelleja jo Suomesta käsin, mutta tällä kertaa tehtiin poikkeus, olihan mukana äitini miehensä kera ja äiti oli kaivanut kuskin tiedot jostain esiin ja siksi kuitenkin kyselimme hintatarjousta jo etukäteen. Kentältä ois saanut halvemmalla (kokemuksesta tiedän, sillä viime helmikuussa teimme niin). Koskapa satun omistamaan intialaisen puolison, niin hinnasta tietty tingittiin ystävällisempi lopputulos. Jäi silti hivenen Delhi Tourismin kuskia kalliimmaksi, mutta viime vuotinen kuskimme ei kovin enkkua taitanut ja mailien perusteella tämä Balvinder ainakin pärjäsi sillä paremmin. Siitä kannatti vähän jo maksaakkin.

Kyllä on kuulkaas maailma (tässä tapauksessa lue Delhi) pieni paikka ja sattumia täynnä! Saavuimme prikulleen saman hotellin eteen, jossa yövyimme helmikuussa 07 kun poikkesimme kahdestaan katsomassa Taj Mahalia.

Saimme huoneemme ja saman tein nukkumaan, onhan huomenna tarkoitus startata kohti Agraa...

1286458.jpg                     Hotel Maurya Heritage. Kuvan nappasin seuraavana aamuna ennen lähtöämme hotellista, samalla kävimme kulman takana syömässä jo tutussa Kerala Restaurantissa. Vada&Sambar ja kunnollista muruista keitettyä teetä (pussitee ei maistu oikealta teeltä...)

1286460.jpg                Näkymä huoneemme ikkunasta takapihalle. Ikkuna oli aika sontainen, mutta näkyyhän ainakin jotain eli jonninmoista kenttää ja oikealta alkoi kerrostaloalue. (Intiaan muuten ei hienohelmojen kannata matkustaa, siellä riittää "sitä itteään" ja jo ennen lähtöä on tärkeää pystyä tiedostamaan ja hyväksymään asia ettei loma menisi pilalle liian kauhistelun vuoksi..)