24.6.2007 sunnuntai

Aivan superkeli täällä tänään, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta eikä satanut lainkaan.

Oltiin Sudhan kotona Paravoor nimisessä kylässä lähes koko päivä. Aamulla rikshailtiin sinne nelistään Aisun ja Devun kanssa. Tosin viimeset muutama sata metriä piti kävellä kun kylän kirkossa oli festivaalit ja paikalla niin paljon immeisiä ettei rikshalla päässyt etenemään. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin kirkon festivaalit, kymmenissä temppelifestivaaleissa olenkin jo ajan mittaan kerennyt käymään ja ei niissä turistin silmään paljoa eroa ollut. Temppeleillä on aina norsuja hienoissa koristuksissaa ja kirkolla ei koska norsu ei kuvasta meidän kristittyjen Jumalaa. Muuten oli sama markkinamainen meininki, lähistöllä myytiin vaikka mitä. Temppelifestivaaleilta me ostellaan aina kaiken maailman siemeniä, mitä sitten kasvatellaan kotona. Nyt ei ostettu kun niitä oli tarpeeksi helmi-maaliskuun reissusta vielä jäljellä ja istutusaika vääjäämättä ohi jo Suomessa.

Auringonlaskun alkaessa lähentyä matkattiin lautalla puoli tuntia Perumbalam nimiselle saarelle. Tosi ihana ja rauhallinen paikka paitsi etten jaksanut enää oikein nauttia kun koko päivän olin istunut kyläläisten ihmeteltävänä -se se vasta on raskasta hommaa. Siinä paikassa vissiin käy tooosi harvoin tämmösiä valkoisia otuksia!? Pois saarelta lähdettiin vasta kun oli aika pimeähköä.

me, Sudha, Raj, Devika and Aiswarya

saarelle lähdössä 707793.jpg  707796.jpg nyt jo saarella    

707794.jpg tytöt poseeraavat 707797.jpg

707798.jpg  707800.jpg

707803.jpg sinne se aurinko laskee...

Tultiin bussilla Maraduun tai siis Tripoonithuraan kun bussi ei tullut Maraduun asti. Tarkoitus oli tulla koko matka rikshalla, mutta festivaalien vuoksi siinä kylässä ei kulkenut kuin pari hassua rikshaa, suurin osa kuskeista varmaan oli nauttimassa festivaalitunnelmasta ja sunnuntai-illasta...

Nyt lämmitän kaasulla vettä, haluaa lämpimään suihkuun eli lappaamaan kannulla vettä ämpäristä päälleen kun siitä suihkusta tulee vaan sitä kylmää vettä.