Ruuanlaittoon saa hukkumaan aikaa... varsinkin jos tekee intialaista kun on kaikkea pientä pilkottavaa. Minä rakastuin intialaiseen kasvisruokaan ja sitä kautta piti opetella myös tekemään sitä itse (mieheni kyllä tekee ja neuvoo, mutta minä itte-puoli nosti taas kerran minussa päätään ja eräänä kauniina päivänä miehen ollessa töissä aloitin kokeilemaan). Nyt luonnaa jo aika monen ruuan teko ja mieskin on tykännyt eli siitä vaan sitten. Tämä resepti oli niitä ensimmäisiä koitoksiani/keitoksiani ja sen jälkeen on jo moni muukin ohje harjoiteltu ja nyt voin olla jo ylpeä itsestäni ;o) Vaan vielä on kyllä paljon lisääkin opittavana... pikkuhiljaa.
 
potatocapsicummasala_.jpg

Peruna-paprika masala (Potato Capsicum Masala)

kahdelle (275 kcal / annos)

1 sipuli
2 tomaattia
3 perunaa
2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sinapinsiemeniä
(1/2 tl kuminaa)
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl garam masalaa
murskattua kuivattua tai tuoretta chiliä
suolaa
korianterin lehtiä koristeluun

Kuori perunat ja pilko parin-kolmen sentin kuutioiksi. Kypsennä normaalisti keittämällä.

Perunoiden kiehuessa leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Lämmitä öljy ja paista sinapin- ja kuminansiemeniä hetken aikaa kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat. Käytä kuminaa, jos pidät siitä, muussa tapauksessa jätä huoletta pois. Lisää sipuli ja paista kunnes suikaleet muuttuvat kauniin ruskeiksi. Lisää suola, garam masala, kurkuma ja chiliä maun mukaan. Lisää tomaatti ja paprika. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kasvikset vaikuttavat liian kuivilta, lisää hieman vettä. Masala on valmista, kun öljy erkanee. Lisää perunakuutiot, ja anna hautua vielä muutama minuutti. Koristele korianterinlehdillä (tämä nyt tietenkään ei ole pakollista).

Intialaiset syövät tällaisia masaloita, kuten lähes kaikkia muitakin ruokiaan, leivän kanssa. Chapatista tai porothasta repäistään palanen, josta taitellaan lusikkamainen kuppi, ja sitä käytetään ruokailuun länsimaisten aterimien sijaan, minä kyllä noukin noita "sattumia" sillä leivän palasella.