Peruna-paprika masala (Potato Capsicum Masala)
kahdelle (275 kcal / annos)
1 sipuli
2 tomaattia
3 perunaa
2 paprikaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sinapinsiemeniä
(1/2 tl kuminaa)
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl garam masalaa
murskattua kuivattua tai tuoretta chiliä
suolaa
korianterin lehtiä koristeluunKuori perunat ja pilko parin-kolmen sentin kuutioiksi. Kypsennä normaalisti keittämällä.
Perunoiden kiehuessa leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä öljy ja paista sinapin- ja kuminansiemeniä hetken aikaa kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat. Käytä kuminaa, jos pidät siitä, muussa tapauksessa jätä huoletta pois. Lisää sipuli ja paista kunnes suikaleet muuttuvat kauniin ruskeiksi. Lisää suola, garam masala, kurkuma ja chiliä maun mukaan. Lisää tomaatti ja paprika. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kasvikset vaikuttavat liian kuivilta, lisää hieman vettä. Masala on valmista, kun öljy erkanee. Lisää perunakuutiot, ja anna hautua vielä muutama minuutti. Koristele korianterinlehdillä (tämä nyt tietenkään ei ole pakollista).
Intialaiset syövät tällaisia masaloita, kuten lähes kaikkia muitakin ruokiaan, leivän kanssa. Chapatista tai porothasta repäistään palanen, josta taitellaan lusikkamainen kuppi, ja sitä käytetään ruokailuun länsimaisten aterimien sijaan, minä kyllä noukin noita "sattumia" sillä leivän palasella.
Kommentit