Pitkästä aikaa sain potkittua itseni tekemään chapati-taikinan. Ei siinä mitään, nopea ja helppo taikina, muttakun inhoon vaivata käsin taikinoita. Onko yököttävää kun taikina pursuaa sormien välistä ja tarttuu niihin... en kai koskaan kasva eroon tästä inhosta ja siksi teen taikinoita suhteellisen harvoin.

1127675.jpg  Chapati

100 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
1 tl sulatettua voita
1/2 tl suolaa
lämmintä vettä

Atta jauhoista saa todellakin paremman makuisen lopputuloksen, mutta suomalaisessa keittiössä sitä on harvemmin. Taikinasta tulee vaivata suht pehmeä, mutta sellainen jota kuitenkin pystyy kaulimaan. Kauli pyöreiksi ja vajaan parin millin paksuisiksi ja paista molemmin puolin paistinpannulla. Tämä on hyvää vaikkapa Aloo gobin kera.

1127676.jpg  Aloo Gobi (peruna-kukkakaali, mauiteinen)