Tänään aamulla heräsin kilinään, tarkemmin sanottuna särkyvän lasin kilinään. Hippi äänistä päätellen ajoi Tiitua takaa ja siinä mentiin aivan varmasti lähestulkoon seinien korkeudella, sillä jossain vaiheessa varmuudella pyyhkäistiin myös keittiön ruokapöydälle...

Koitin vielä saada unta herättyäni ääneen, vaan ajatus siitä mikä oli mennyt rikki kiusasi niin, ettei uni enää tullut silmään. Keittiönpöydällämme on aina ennen vallinut pienimuotoinen kaaos, nyt se on pysynyt jo pitkään tyhjillään, vain Iittalan lasimalja oli koristamassa pöytää. Nyt se oli koristamassa lattiaa sirpaleina... Mutta ei haittaa, se oli saatu lahjaksi ja itseasiassa jos lempikahvimukini ois rikkoutunut, oisin ollut surullisempi, en oikein koskaan ole tykästynyt Iittalan kyseiseen astiaan. Kyseessä oli allaolevan kuvan näköinen malja, värinä vaan meillä oli kirkas.

503s.jpg

Sitten Buddhaan. Laitan tähän muutaman Wikipediasta kopsatun rivin ensin.

"Sanskritin sana buddha merkitsee "herännyttä" ja viittaa tiettyyn mielentilaan, valaistumiseen. Valaistuminen on buddhalaisen harjoituksen päämäärä.

Tiibetiksi buddha on sangye. Tiibetin sang merkitsee kaikista tahroista ja epäselvyyksistä täysin puhdistunutta, ja gye merkitsee kaikkien ominaisuuksien ja viisauden täydellistä avautumista, esiintuloa tai heräämistä."

buddha_logo.jpg Buddha. Buddhasta on paljon erilaisia kuvia, tämä ei tosiaankaan ole yksi koristeellisimmista, mutta valintaani on syynsä...

1026948.jpg                    Tässä on meidän buddha. Jostain syystä tämä kissa rakastaa istua tälläisessä asennossa ja yllätämme hänet usein monestikkin päivässä könöttämässä jossainpäin kotia vastaavassa asennossa.  Siinä sitä on valaistunutta, puhdistunutta ja viisasta kerrassaan... eikös vaan siltä myös näytä!? ;o) Meidän oma kotibuddhamme.

 

Lisäilempä tässä hieman tarinaan; Hippis siis on rodultaan Pyhä Birma, rodun taas uskotaan olevan peräisin Burmasta eli nykyisestä Myanmarista. Tiibet taas on rajanaapuri sille eli kuka sitä tosiaankaan voi tietää mistä peruina on tämä asento ihan niinkuin alunperin tullut...? Rauhallisuudesta ja sen pohjalta mietiskelystä en sitten ainakaan kissani kohdalla menisi allekirjoittamaan... ;o)