Alkuun pieni johdatus resepteihin. Ensinnäkin tämä ei ole intialaista ruokaa vaikka kategoriavalintani niin väittääkin. En vaan viitsi laittaa omaa kategoriaa eli menköön yleisenä resepteihin...

Katselin aamulla Huomenta Suomea ja siellä näitä tehtiin. Vaikutti yksinkertaiselta ja päätin itsekkin tehdä. Nyt kun mies nukkuu yötyötä varten ja itse yritän kuluttaa aikaa ennen kuin Big Brother alkaa kaapelista, väsäsin siis nämä. Ohjeet seuraa tässä.

Italialainen kesäkurpitsapiirakka:

 1 pkt

pakastepiirakkataikinaa

 1

kesäkurpitsa

 1

sipuli

 1 pkt

n. 150 g fetajuustoa

 10 kpl

aurinkokuivattuja tomaatteja

 2 rkl

vihreitä oliiviviipaleita

 1-2 dl

tomaattimurskaa

 2 dl

kermaviiliä

 1

kananmuna

 2 tl

kuivattua basilikaa

suolaa ja pippuria

Italialainen kesäkurpitsapiirakka:
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet kevyesti pinnalta ja kuullota pannulla sipulirenkaiden kanssa.
Sekoita tomaattimurska, muna sekä kermaviili keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele piirastaikina piirakkavuokaan ja kaada 1/3 osa kastikkeesta pohjan päälle. Lado kesäkurpitsa-sipuli seos, fetajuustokuutiot, oliivit sekä hienonnetut tomaatit päällekkäin pohjalle ja kaada lopuksi päälle jäljelle jäänyt kastike. Halutessa lisää juustoraastetta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kaura-omenalastut:

 1

omena

 125 g

voita

 2,5 dl

kaurahiutaleita tai mysliä

 3 rkl

vehnäjauhoja

 1,5 tl

leivinjauhetta

 1,5 dl

ruokosokeria

 1

kananmuna

 1 tl

jauhettua inkivääriä tai tuoretta raastettua inkivääriä

Kaura-omenalastut:
Sulata voi kattilassa. Raasta omena ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, nosta kattilaliedeltä ja sekoita hyvin. Nostele lusikalla pyöreitä palloja leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Pakko tähän loppuun todeta, että kauraomenalastut ovat aivan mielettömän hyviä. Maistelin niitä jo heti uunista otettua. Inkivääri antaa pikantin maun ja on oikeastaan parempaa kuin ilman sitä, tai minä ainakin tykkään mutta meillähän tuota tuoretta inkivääriä käytetään muutenkin paljon kun intialaista valmistetan. Kokeilkaa, suosittelen. Ja kuva vielä tuloksesta;

859578.jpg