Alkuun pieni johdatus resepteihin. Ensinnäkin tämä ei ole intialaista ruokaa vaikka kategoriavalintani niin väittääkin. En vaan viitsi laittaa omaa kategoriaa eli menköön yleisenä resepteihin...
Katselin aamulla Huomenta Suomea ja siellä näitä tehtiin. Vaikutti yksinkertaiselta ja päätin itsekkin tehdä. Nyt kun mies nukkuu yötyötä varten ja itse yritän kuluttaa aikaa ennen kuin Big Brother alkaa kaapelista, väsäsin siis nämä. Ohjeet seuraa tässä.
Italialainen kesäkurpitsapiirakka: | |
1 pkt |
pakastepiirakkataikinaa |
1 |
kesäkurpitsa |
1 |
sipuli |
1 pkt |
n. 150 g fetajuustoa |
10 kpl |
aurinkokuivattuja tomaatteja |
2 rkl |
vihreitä oliiviviipaleita |
1-2 dl |
tomaattimurskaa |
2 dl |
kermaviiliä |
1 |
kananmuna |
2 tl |
kuivattua basilikaa |
suolaa ja pippuria Italialainen kesäkurpitsapiirakka: |
Kaura-omenalastut: | |
1 |
omena |
125 g |
voita |
2,5 dl |
kaurahiutaleita tai mysliä |
3 rkl |
vehnäjauhoja |
1,5 tl |
leivinjauhetta |
1,5 dl |
ruokosokeria |
1 |
kananmuna |
1 tl |
jauhettua inkivääriä tai tuoretta raastettua inkivääriä Kaura-omenalastut: |
Pakko tähän loppuun todeta, että kauraomenalastut ovat aivan mielettömän hyviä. Maistelin niitä jo heti uunista otettua. Inkivääri antaa pikantin maun ja on oikeastaan parempaa kuin ilman sitä, tai minä ainakin tykkään mutta meillähän tuota tuoretta inkivääriä käytetään muutenkin paljon kun intialaista valmistetan. Kokeilkaa, suosittelen. Ja kuva vielä tuloksesta;
Kommentit