Maaliskuusta asti olen vaivalla kasvattanut kaiken maailman yrttejä asunnossa, jossa ei ole ikkunalautoja mutta kissoja kyllä... Aika hankala yhtälö. On chiliä, parveketomaattia ja -paprikaa, kanelibasilikaa ja korianteria... ja syötäviä kesäkukkia siemenpussin iskin tänään vielä multaan.

Aloin toissapäivänä miettimään miksi "rehuni" ikään kuin katoavat jonnekkin.. Kaikki kasvoi vaivalla kyhätyissä telineissä, joihin kissa ei mahdu hyppäämään. Eilen yllätettiin aamuvarhaisella Laati itse teossa. Kyllä kissa on viisas eläin (tässä tapauksessa minun mielestäni kyllä tyhmä, koska oli keksinyt idean joka on vastaan minun päämäärääni). Siellä se seisoi isossa kukkapurkiSSA ja naposteli chilikasvin lehtiä... siis iso kissa kokoonsa nähden pienessä purkissa, kasvien päällä! Voi ei!

Tänään on ollut todellinen hellepäivä ja olenkin sen viettänyt tähän asti terassilla kasveja siirrellen vielä isompiin purkkeihin kasvamaan ja nyt on pakko jo jättää ne pihalle kasvamaan ettei kissa popsi kaikkia. Toivottavasti elpyvät vielä tuottamaan tulosta. Ja toivottavasti yöt eivät saa niitä antamaan periksi. Vaikka sisällä olisi varmaan suurempi todennäköisyys varmaan kuolemaan ;o)

Kaiken lisäksi olen itse aivan pihalla nyt missä purkeissa on chilit ja missä tomskut... ovat piruvie vielä senverran pieniä että lehdet eivät kovin paljoa poikkea toisistaan (en ole ammattilainen näissä asioissa). Katsotaan sitten loppukesästä, mistä mitäkin putkahtaa jos putkahtaa, saattaa jopa olla nyt jo samassakin purkissa kumpaakin... Mielenkiinnolla odottelen.