26.04.08 lauantai

Eka päivä kun sain nukkua aamulla kymmeneen asti ja se oli jo tarpeenkin. Täällä ei ihmiset osaa kuiskia vaan keskinäinen kommunikointi tapahtuu suhteellisen äänekkäästi ja siksi herätykset tulee eittämättä aikaiseen. Heräsin kyllä kertaalleen jo ennen kahdeksaa kun Sudha lähti töihin, hetken päästä lähtivät Rens ja Raj hoitamaan busineksiaan. Taloon jäi vain vanhukset ja Sudhan tytöt ja ah, kaikki meteli loppui kerta heitolla. Niin paitsi kadun toisella puolen rakennetaan ja siitä lähtee kyllä omat äänensä, mutta se on paljon helpompaa ymmärtää kuin jatkuva todella kovaääninen puhu silloin kun joku yrittää nukkua...

Söin juuri aamupalaksi amman laittamaa dosaa ja sambaria. Tänään on viimeinen kokonainen päivä täällä ja huomenna aamupäivällä lennetään pohjoiseen eli taas aika aikainen herätys tiedossa. Tänään myös Preetyn pitäisi tulla tänne kotiin yöksi. Hänen miehensä perhe lähtee iltajunalla Nagpuriin ja hän on vapaa omalle poppoolleen.

Mitään ohjelmaa me ei ollakkaan sovittu tälle päivälle, paitsi että haluan vielä viimeisen kerran tällä reissulla käydä keskustassa ja Bimbisissä syömässä kaupungin parhaita vadoja. Jotkut ruuat vaan on parempia ravintoloissa kuin homemade ja vada kuuluu siihen kategoriaan. Vaan jospa suuntais suihkuun että saan päiväni käyntiin.

Illalla klo21;      Neljän korvissa lähdimme keskustaan, minä ja Rens. Mentiin suoraan Bimbisille syömään. Huomenaamun aikataulu selvitettiin ja auto hakee meidät lentokentälle jo 8.30.

1528831.jpg            Tuolla takana, muutama rappu alaspäin on Bimbis ravintola, tässä aulassa myydään herkkua joka lähtöön.

1528821.jpg            Minä sain tässä juuri pussillisen masala-cashewpähkinöitä, ihanan tulisia, rakastan niitä.

Suunniteltiin tehdä tän päivän keskustan reissu moottoripyörällä, mutta sitten ilma muuttui niin ailahtelevaksi, että oli parempi ottaa rikshaw. Tosin siinä vaiheessa taas ei ripotellut kun lähdimme matkaan, mutta matkan puolivälissä taas alkoi kerääntyä mustaa pilveä taivaalle ja pari minsaa myöhemmin alkoi kohtalaisen voimakas sade. Rikshawkuski pysäytti oitis ajokkinsa tien laitaan ja nousi laittamaan kadunpuoleiselle oviaukolle pressua suojaamaan meitä liioilta roiskeilta. Matka jatkui ja keskustaan päästyämme oli sadekkin taas hellittänyt.

1528819.jpg            Rikshan ikkunasta kuvasin taivaan näkyä matkalla keskustaan. Tässä siis näky vasemmalle...

1528820.jpg               Ja tässä oikealle aivan samaan aikaan, hiukka erivärinen taivas.

Keskustassa mentiin myös Anantha Bhavaniin (hotelli jossa ollaan itsekkin asuttu usein), koska halusimme hyvästellä Preetyn sukulaiset, joiden juna starttaisi kohti Nagpuria klo18.45. Niinhän siinä sitten kävi, ettei hotelliheipat riittäneet vaan löysimme myös itsemme seisoskelemasta rautatieasemalta kuuden jälkeen. Odottelimme heidän kanssaan kunnes juna vihelsi ja lähti. Miksi muuten meidän piti seisoskella siellä junan lähtöön asti? Osa meistä vielä käveli junan vieressä heiluttamassa siihen asti kunnes vauhti kiihtyi niin ettei vierellä kulku enää onnistunut. Ymmärrän noin pitkät hyvästit, jos on kyseessä läheiset ihmiset, mutta noista viidestä en tunne ketään, yhden heistä olen nähnyt 7 vuotta sitten kerran ja silloinkin vajaan kymmenen minuutin ajan. Tunsin itseni vähän hölmöksi siellä asemalla seisoskellessa kun toiset hyvästelivät elokuvien tapaan kyyneleet silmissä toisiaan... olin ulkopuolinen!

1528838.jpg             Asemalla oli enemmän kuin pimeää...

1529859.jpg

Assalta ruokapaikan kautta kotiin. Juuri nyt telkussa "laulaa" ja tanssii SRK ja Rani. Itse olen taas kerran rättipuhkipoikki. Tää kuumuus verottaa. Jos taas tänään sen verta hemmottelisi itseään että keittäisi lämpimän pesuveden, eilinen menikin joka kerta taas kylmällä vedellä ;o)

ps. Kotiin tullessamme vettä satoikin taas kaatamalla, oikea rankkasade. Parin metrin kävelymatkalla kastui vaatteet ihan läpimäriksi, oli ihan monsuunifiilis.