Tämä pariskunta oli jo eilen ottamassa Itsenäisyyspäivää vastaan. Ranji uutena valtuutettuna sai kutsun Vanajanlinnan itsenäisyyspäiväjuhlaan ja minä tietty menin mukaan sinä kortin avecina. Kovasti oli paikalla väkeä ja linnan salit ja käytävät täyttyi puheensorinasta. Liikkuminen oli paikoin hankalaa, mutta hyvin siitä selvisi. Tämän päivän sanomissa oli pikkujuttu eilisestä ja tässä linkki siihen.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, oli erilaisia salaatteja ja kaikenmaailman pikkunaposteltavaa ja viiniä ruuan kanssa. Jälkkäriksi kakkukahvit ja konvehteja. Arvatkaas kumpaa otin, kermakakkua vai suklaakonvehteja... (en siis ottanut kumpaakin).

Minä en rakasta kättelyä ja sen sanon että eilinen kättely riittää seuraavankin vuoden tarpeiksi, ehkä pidempäänkin. En tunne puoliakaan ihmisistä, joiden kanssa juttelimme ja senpä vuoksi illan ilahduttavin tapaaminen oli yli 25 vuoden takaisen opettajani kanssa. Kukapa uskoo että joskus opettajansa näkeminen voi olla noin iloinen tapahtuma!? Se vaan oli.

Me ei tanssittu vaikka siihenkin tarjoitui mahdollisuus. Ranji oli oma eloisa itsensä kun sai kerrankin höpistä ihmisten kanssa sielunsa kyllyydestä. Melkein intialaisoloinen tunnelma kun niitä ihmisiä kyllä riiti... Itse tarttee myöntää, että ollakseni rehellinen, en saanut irti juhlista kovinkaan paljon. Jossain vaiheessa mietinkin, että olenko tullut vanhaksi vai onko siellä vaan rehellisesti sanoen tylsää... Nooh, ollakseni rehellinen myös muiden näkökulmasta, niin ei siellä varmaan niillä tylsää ollut, jotka rakastavat harrastaa small talkkia ja höpötellkä niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa. Itse olen senvarta hiljaisempi tai ainakin hitaasti syttyvä luonne että pelkkä seurailu sivustakatsojana kävi pitemmänpäälle tylsäksi.

Aamupäivällä juhliin valmistautuminen oli mennä poskelleen kun menin kampaajalle yhdeksi ja kuulin että aikani olikin ollut jo yhdeltätoista... Itse sen olin kalenteriin kirjoittanut virheellisesti, että ei siitä käy ketään muuta syyttäminen. Aikaa varatessa ajatukset lie liidelleet ties missä, mutta olin huolimattomasti kai ajatellut sitä pelkkää yhtä ja kirjoittanut siististi; kampaaja klo13. Asia kuitenkin järjestyi kun toinen kampaaja tuli avuksi ja tekaisi pikakampauksen vartissa muiden asiakkaidensa välissä. Eikä se mikään huono kampaus ollut ja hintakin oli odotettua edullisempi kun oli kuulemma sellainen pikajuttu vainen. Itseasiassa nyt kun mietin, niin parempi noin, oli aivan sata luonnollisempi ja yksinkertaisempi kuin oikein ajalla laitettu ja niinollen enempi minua itseäni. Mitään muuta en onnistunut sohlaamaan eilisen päivän aikana...

2123385.jpg

2123393.jpg   2136377.jpg