29.01.08

Agrasta kohti Rajasthania ja Jaipuria

Matkalla pidettiin monta pientä taukoa. Syöden, juoden tai muuten vaan. Ajomatka oli kiva, näki paljon kaikkea sellaista mikä lentäen jäisi tietenkin näkemättä. Rajasthanin puolelle saavuttua tien pengermät täyttyi kameleista. Niitä kulki ihan yhtämittaa äänekkään ja kaoottisen moottoriliikenteen seassa. Hassunnäköisiä otuksia valtavine kantamuksineen.

1297041.jpg   Kamelikaravaania

1297043.jpg   Miettikää minkä kokonen toi pakaasi on kun ei kamelikaan mikään ihan pieni eläin ole...

Nyt alkoi jo aurinkokin näyttäytyä antaen toivoa lämpimämmästä Intiasta... Uskalti jopa luopua pitkähihaisesta jo, siis päiväaikaan.

1297066.jpg   Ruokatauko matkan varrella. Vieressä oli pelto, jossa nuoriso pelasi krikettiä ja muutama innostunut ohikulkija hurrasi sivussa.

1297045.jpg    Rajasthanin mustard-fields

Matkan aikana pysähdyttiin johonkin pikkiriikkiseen kylään, nimi oli Abanery tai jotain sinneppäin. Ympäristössä oli aivan valtaisia määriä keltaisia peltoja. Olen aina luullut niitä rypsipelloiksi vaan selvisipä sekin asia kun kuskimme oikaisi harhaanjohtaneen luuloni. Ne keltaiset pellot on sinappipeltoja! Tuli mieleen Bollyelokuvat, joissa rakastuneet parit kirmaa tälläisissä pelloissa laulaa loikotellen ja tanssien keskenään. Sitä oli ihan pakko päästä itsekkin kokeilemaan ja nyt oli tilaisuus ihan vieressä eli miksipä sitten ei... (ei me laulettu ja tanssittu, meni vähän fiilis kun pellon pohja oli täynnä kuivunutta kakkaa, en tiedä kenen, en kyllä haluakkaan tietää...mutta olihan kumminkin)

1297050.jpg   Kyllä ois saanu hienot kuviot vedettyä, jos vaan ois päästäny menemään... ja ehkä vihasen pellonomistajankin vielä peräänsä!?! Siinä sitä ois ollu kolmiodraamaa ;op

1297048.jpg

Kahta ylläolevaa kuvaa otettiin ihan vain silmänräpäyksen ajan, mutta niin vaan pienessä hetkessä jostain pelmahti liuta likaisia lapsia meitä ihmettelemään... Mistä ne tuli, kun oli pelkkää peltoa silmänkantamattomiin?

1297067.jpg    Huiii, meidät on saarrettu. Mites tässä nyt näin pääsi käymään...?

1297068.jpg   Aitoja rajasthanilaisia

No niin, tämän pienen episodin jälkeen pääsimme jatkanmaan kylän varsinaiselle nähtävyydelle... Karsee määrä rappuja ja kymmeniä metrejä alempana vihreää mönjää... Nähtävyys tosiaan ;o) Mutta ihan oikeesti sinne tulee intialaisia ja niille on iso juttu kun saavat laskeutua ne sadat portaat vain kastellakseensä kätensä siinä vihereässä limassa. Minä en vaivautunut, en oikein kokenut sitä mun jutuksi.

1297069.jpg   Päivän treeni kun noi kipasis alas ja ylös...

1297070.jpg   Koin itselleni terveellisemmäksi vaihtoehdoksi jäädä juomaan teetä portaiden yläpäähän. Mukit oli savesta dreijattuja pikkukuppeja, polttouunista ei tietoakaan ja ainakin yhden kupin reunassa roikkuin linnunkakkaa (ei ollut mun kuppi). No mutta mitäs pienistä, it's India!

1297071.jpg    Ja joku onnellinen omisti traktorinkin ja niinkuin asiaan kuuluu siitä riitti ylpeyttä koko yhteisölle.

Tästä siirryimme seuraavaksi Jaipuriin, kuuluun vaaleanpunaiseen kaupunkiin. Tarina jatkuu Jaipurista, pysykäähän kuulolla.