27.6.2007 Mumbai

Aamulla kello soi ennen seitsemää ja lähdettiin ajelemaan kohti lentokenttää. Yöllinen sade oli juuri lakannut ja päivä valjennut kun ystävämme taksi odotti meitä pihalla.

715036.jpgviimenen kuva ennen lähtöä lentokentälle

Puolilta päivin saavuttiin Mumbaihin ja etsittiin puhelinkioski että voitiin soittaa Bentleys hotelliin kysyäksemme vapaata huometta. Hotelli oltiin valittu Lonely Planet kirjasta edellisenä iltana. Yksi huone oli vapaana ja kentän eteen hankkimaan taksia kun Ranji oli saanut puhelimessa neuvoteltua hinnan sopivaksi. Intian goverment tourist office neuvoi ettei prepaid-taxia kannata ottaa, siillä he pyytävät taksikyydistä Colabaan 800Rs kun "oikea"hinta olisi neljänsadan luokkaa. Otimme tiedon neuvontatiskin ystävälliseltä mieheltä kiitollisina vastaan ja pääsimme lähtemään kohti cityä.

Yllätys oli suuri kun huomasimme että hotellin omistaa keralalaiset ihmiset ja työntekijät olivat malayaleja, Ranji sai siis hoidettua kaikki asiat omalla äidinkielellään. Paikan sijainti on ihan bueno, parin minuutin kävelymatka Gateway of Indialle. Aamupala sisältyy huoneen hintaan ja huone on iso ja mikä vaikuttavinta; vessa on puhdas ollakseen intialainen vessa... muutenkin huone on tilava. On kaappia, pöytää ja sohvaa... tietty leveä sänky ja sen vieressä telkkari.

715010.jpg Gateway of India!

Oltiin iltapäivällä monta tuntia kävelemässä ja nälkä alkoi kurnuttaa vatsanpohjaa. Päätettiin että ensimmäiseen ruokapaikkaan mennään, joka vastaan tulee. Istuimme jo pöydässä kun tajusin missä olimme. Tarjoilijan paidan selkämyksessä luki Leopolds... wautsi!

715015.jpg Ranji and me at Leopolds cafe

Istuttiin vielä auringonlaskun aikaan Gatewayllä, mutta sitten alkoi sataa ja lähdimme huoneeseen. Järjetön määrä porukkaa hengaili Gatewayn liepeillä näin alkuillasta

715013.jpg sightseeing-laivoja Gateway of Indian kupeessa 715017.jpg hevosajelua, edelleen Gatewayn ympäristössä

Huomenna ajateltiin ottaa taksi allemme muutamaksi tunniksi, kuski kierrättää kaikki tärkeimmät nähtävyydet läpi, rundi kestää 4-5 tuntia ja maksaa 400Rs, tosi halpaa!

Nyt makaan sängyssä. Vihdoinkin saatiin kuumaa vettä suihkusta ja nautin siitä kauan ja vesi oli ihanan kuumaa. Telkkarissa tulee joku elokuva, jossa Bobby Deol ampuu ja ratsastaa... Aamupala tarjoillaan huoneeseen koska täällä ei ole mitään ruokakiluhuonetta.