Anuradha haastoi blogissaan kertomaan elämänaikaisesta musiikkimausta. Koitan listata, mutta jotain saattaa unohtuakkin. Haasteen täältä ottakoon vastaan ken tahtoo. Ilmoita toki kommentteihin, niin käväisen itsekkin tutustumassa musiikkimakuusi.

Lapsuudestani muistan kai ihan ekoina hyräilleeni jotain Tapani Kansaa, mutta se oli niiiiin nuorena, etten enää edes muista mitä biisiä... Sitten ala-asteikäisinä "pöllittiin" (palautettiin kyllä) ystäväni isonsiskon Abban c-kasetteja ja niitä nauhoitettiin niin että kaksi mankkaa oli vierekkäin ja kyllä harmitti jos soi ovikello tai alkoi yskittää kesken äänityksen... Sitten tuli F.R. David ja iki-ihana Words. Piti ostaa koko vinyyli ja se on mulla edelleen hyllyssä. Kun tulee kasarimusaa ikävä, niin siitä sitten. vaan levy lautaselle.

Hyppään sitten varhaiseen teiniaikaani, jolloin kai ihan ekana tuli kuvioihin Yö, jolta oli juuri ilmestynyt lp nimeltään Varietee. Sitä kuuntelin sen aikaisen ystäväni Katin kanssa kun vanhempamme olivat jollain viikonlopun kestävällä kuoroleirillä ja perheet olivat mukana. Yö sitten hieman jäi taka-alalle kun kuvioon tuli 80-luvun suursuosikki Dingo.

Dingo ja Neumann veivät sydämeni totaalisesti ja kun karmiva uutinen Dingon hajoamisesta tuli uutisissa oli se itkun paikka. Kasattiinhan Dingoa uudelleen jos kuinka monta kertaa, mutta 80-luvun voittanutta Dingoa ei ole tähän päivään mennessä uudelleen saatu aikaan.

80-luvun myöhemmällä puoliskolla Yö taas nousi musamaussani takaisin pinnalle. Jopa siinä määrin, että keikoilla on tullut käytyä yli 50 kertaa tähän päivään mennessä (menin laskuissa jossain vaiheessa sekaisin ja enää ei ole tarvetta laskeskella asiaa uusiksi). Tosin Yö sen jälkeen kun Liuhu&co häipyivät menetti loistonsa minun silmissäni. Tietty olen livenä käynyt nykyistäkin katsomassa, mutta ei se ole enää SE oikea Yö! Vanhasta Yöstä on jäljellä enää Olli ja vanha Yö oli mun nuoruuden juttu ja suurin harrastus, eli voitte uskoa että jo tunnesyistä nykyinen Yö ei enää oikein iske. Varietee on ehdottomasti myös heidän tuotannostaan se mieluisin minulle. Kyllä nykyistäkin kuuntelee mielellään, mutta keikoille en enää mene vaikka tulisivat omaan kaupunkiini esiintymään... en ainakaan ravintoloihin!

Nuoruusvuosiin mahtuu myös muita bändejä, joita soiteltiin nappulat kaakossa. Listata voisi vaikkapa seuraavia; Bon Jovi, Guns'n'Roses, Skid Row... Suomalaiset on kuitenkin yleisimmin kerännyt pisteet kotiin myös omassa maussani, niitä eniten kuunneltuja ovat mm. jo mainitut Yö ja Dingo +Mamba, Tuohus, Villi Linja, Juliet Jonesin Sydän, Boycott, Eve, Jussi Hakulinen (Kinsky), Skädäm, Hank and his milkmen, Miljoonasade, Pelle Miljoona, Klamydia... ja monta monta muuta 80-luvun musiikki on edelleen suosikkilistani kärkipäätä ja jalka alkaa todellakin hytkymään kun kunnon kasarisuomipoppia alkaa kuulumaan.

Mitä sitten edelleen kuuntelen. Aiemmin mainituista Yö, Dingo ja Bon Jovi on niitä, joiden cd;n saatan hyvinkin valita soitettavaksi useinkin. Noi monet muut on suurimmax osax vanhoja älpee-levyjä, jopa c-kasettejakin ja niiden soittamiseksi tarttee erikoisnostalgisen fiiliksen, mutta aina joskus sekin iskee.

Aikuisiällä löytämiäni musiikkeja ovat mm. Celine Dion, James Blunt, Jani Wickholm, Petri Munch jne jen. Bollywoodmusiikkia meillä kuunnellaan myös paljon. Kunnon itämaista vingutusta ei voita monikaan asia ;op

Mutta sitten on myös niitä ns. automusiikkeja. Meiju Suvas ja Pure mua cd soi autossa aika-ajoin, myös Tommi Läntistä on autossa pari cd;to. Radia SuomiPop tarjoaa hyvää musiikkia jos ei halua itse valita, suosittelen.

Dingo Kaivarissa 1984; Sina ja minä  ja  Pistoolisankari

Yö; Yhden illan varietee, Laule meille kahdelle  ja  Kiitos, Joutsenlaulu

Skid Row; 18 and life  ja I remember you

Bon Jovi; Dead or alive, Livin' on a prayer, It's my life, Always, Tokyo road

Jon Bon Jovi & Pavarotti; Let it rain

F.R. David; Words

James Blunt; You're beautiful

Juliet Jonesin Sydän; Rakkauslaulu, Aamuyöllä ja Kissat

Celine Dion; I want you to need me  Tällä laululla on korkea tunnearvo, kun menimme naimisiin, laulettiin meille juuri tämä laulu kirkossa. Minun valintana miehelleni.

AFP_071115celine_dion_n.jpg Celine Dion