Vietimmepä sitten torstai-iltaa Vaakuna hotellin yökerhon tiloissa... No ei juopottelemassa, vaan katsomassa teatteriesitystä Tänä iltana kaikki hyvin, joka toisaalta ei ollut varsinainen teatteriesitys vaan vajaan kahden tunnin pätkä Leonard Cohenin lauluja suomennetuin textein.

Pidin esityksestä vaikka alkuosa väliaikaan asti alkoikin olla tuskaista. Ei johtunut esityksestä, vaan minun diabeteksestä... Sokeritasapaino laski aikas alas ja tuli kuuma (hiki) ja keskityin lähinnä ajattelemaan kestänkö väliaikaan asti vai pitääkö huikata aviomiehelle että hakis mulle jostain hunajaa tai sokeria. Naukkailin tätä miettiessäni ensihätään Cokista joka lasissani valmiiksi jo oli. Samassa koitti tauko ja Ranji tuli koskettamaan otsaani ja muuta ei tarvittu vaan tilanteesta tietoisena hän kipaisi hakemaan mulle teetä ja leivoksen (tulipa sitten saman päivän aikana syötyä leivoksia yhdessä jos toisessakin paikassa). Kaikki jees kun esitys jatkui paitsi että tärisin nyt vilusta. Pitäisköhän mennä katsomaan sama ohjelma toisen kerran paremmin tankanneena... Pääasia kumminkin etten varastanut showta, sillä kokemuksesta tiedän sanoa että pystyn saamaan aikamoisen kohtauksen aikaan, jos sokerit pääsee laskemaan niin alas etten itse enää ihan tajua misä mennään...  (yhden lukuisista kerroista mainitakseni oli kun kerran Poriin ajaessa pysähdyttiin Humppilan kenkämaailmaan kahvile ja edssäni oli joku nahjusteva sakki keskellä tietä. Totesin että helvettiin nyt siitä mun edestä ja kuulin myöhemmin, että siinä seisoi mm Esa Tikkanen ja muita Suomen kiekkotähtiä... voi voi niin, väärä aika väärä paikka! Talle osais luetella monta muutakin nyttemmin hauskaa tapausta johon ollaan matalien sokerieni takia päädytty...)

Mutta takaisin aiheeseen. Lauluista suurin osa miellytti minua näin ensikuulemalta, tosin "Ei hoitoo oo rakkauteen" kuulin jo toistamiseen ja se varmasti koko annista miellyttikin minua eniten. Myös "Tanssi loppu rakkauteen" elikkäs Dance to the end of love tuttuutensa vuoksi kuulosti hyvältä. Hitaimmista lauluista en niinkään saanut otetta, mutta vois toimia jos sais kuulla useamman kerran. Jos tykkää Leonard Cohenin alkuperäisestä musiikista, kannattaa tämä ehdottomasti mennä katsomaan"


Tummasävyisten rakkausballadien suurmestarin,
legendaarisen runoilijan ja lauluntekijän tuotantoa
kokonaan suomenkielisenä, draamallisena musiikkiesityksenä.

Musiikki Leonard Cohen
laulujen suomennokset AP Sarjanto
ohjaus Hannu Matti Tyhtilä
lavastus Eira Lähteinen, pukusuunnittelu Satu Peltola
kapellimestari Tommi Viksten

Lavalla Lasse Sandberg, Liisa Peltonen, Maija Sydänmaanlakka, Aleksi Aromaa, Kalle Penttilä, Tommi Viksten, AP Sarjanto ja Marko Aarnio

Kantaesitys 13.9. 2007
Sokos Hotel Vaakunassa

Esityksen kesto 1 h 45 min Liput 20 €/illallispaketti 45 €