02.02.08 lauantai

On se vaan hieno keksintö tuo kuuma vesi! Jaipurin hotellissa sitä sai aamulla klo 6-9, illalla 22-23 ja nyt sitä saan ihan milloin vaan haluan kun vaan napsautan lämmittimen nappia ja odotan vartin. Todella upeeta! Nää kuuluu asioihin, joita oppii arvostamaan vasta kun niitä ei ole...

Tänään suunnattiin Ranjin kanssa rannalle heti aamu kymmenen hujakoilla. Matkalla pysähdyttiin beautyparlouriin muotoilemaan mun kulmat. Maksoi kokonaista 40 rupiaa (0,70€, Keralassa sama homma maksaa 20rupiaa...).

1312205.jpg         ...ja niin, mä kaadan hiekkaa varpaisiin ja tuuli tarttuu musiikkiin...

Rantsussa kerittiin olla vain kolmisen tuntia kun piti palata "kotiin", sillä Rens suuntasi taas lentokentälle. Lensi Keralaan muutamaksi päiväksi tapaamaan perhettään. Minä en tällä kertaa lähtenyt mukaan. Aikaa on muutenkin tämän talven lomaan normaalia vähemmän ja on jo reissattu siitä melkein puolet eli totesin rentouttavammaksi jäädä haistelemaan Goan merituulia ja makaamaan rantatuolien patjoja puhki ;op (ois sitä Keralassakin merituulia saanu haistella, mutta onko se sitten lomaa jos koko ajan lentää -kirjaimellisesti- paikasta toiseen?). No mutta, tuntuu tosi hölmöltä olla lomalla ilman miestään, onneksi tuo tulee kuitenkin kahden yön kuluttua takaisin.

1312200.jpg   Rantakaveri. Kulkukoirat usein käpertyy rantatuolien alle hakemaan varjoa päivän polttavassa auringossa.

Iltapäivää sitten vietin partsilla auringossa leväten, taisin siinä jopa torkahtaa hetkeksi. Niin ihanalta se auringon syleily tuntui pohjois-Intian koleuden jälkeen. Mä en paljoo muuta kai elämältä vaatiskaan, jos vaan aurinko paistais joka päivä ja mittari kipuais Suomessakin kolmeenkymppiin... Siinä sitä ois jo jotain!

Alkuillasta sitten kävin tilaamassa itselleni uudet silmälasit. Kehyksille kertyi hintaa huimat(!) 900 rupiaa (n.16€) ja koko lasien hinnaksi tulee alle 3000 rupiaa (n.50€) ohennetuilla linsseillä. Ei saa Suomessa eder poistohintaisia kehyksiä tolla rahalla. Silmälasit onkin jokavuotinen osto Intiasta, tohon hintaan raaskii vaihtaakkin vähän useemmin.

Sitten poikettiin syömässä, ihmiskroppa on hassu kun vaatii ruokaa ihan päivittäin ;o) Tilasin garlic naania ja daalia, se täytti masun hienosti enkä olisi edes jaksanut syödä mitään riisiä tms. Muutenkin täällä ruoka-annokset ravintoloissa on ihan liian isoja mulle. Ei kuumassa ole samalla tavalla nälkäkään kuin viileämmässä.

Tosi rauhallinen päivä ollut, sellainen oikea lomapäivä  monessakin tarkoituksessa. Ei kiirettä minnekkään, ei edes pakkoa tai mielitekoa ihmeemmin minnekkään. Suihkussa äsken huomasin jo hankkineeni rusketusraidat, urakka jatkukoon...

Nyt vielä hetki uusimman Filmfaren seurassa hiuksia kuivatellen sitten nukkumaan. Ihan oikeesti auringonotto osaa olla raskasta ja väsyttävää hommaa!

ps. Mitähän rakas puolisoni tekee juuri tällä hetkellä Keralassa (n.800km luotani)??? Onneksi tekstiviestit kulkee.