Tulipa tässä mieleen eräs tapahtuma, jota pohjustan toisella kissoihini liittyvällä tarinalla.

Eilen siis siivottiin, mikä onkin jo tullut selväksi aiemmin. Koska asumme maan tasalla, on aina mietittävä miten toimii, ettei kissat pääse omatoimisesti seikkailemaan pihalle. Olemme siis asentaneet hakasen terassin oveen. Näin ovea voi pitää auki, mutta se jää niin pienelle rakoselle, ettei kissa siitä ulos pääse. No, eilen kun kyseessä oli varsinainen suursiivous ja oli helpompi pitää ovea selkosen selällään, laitoin kissat saunomaan. Kylmään saunaan tietty ;). Siellä olivat hyvässä tallessa, eikä tarvinnut katsoa perään. Tästä sitten aasinsiltana seuraavaan asiaan.

Muutama viikko takaperin, meillä oli yövieraita kylässä. Koska meillä ei vielä ole ns. vierashuonetta, levitettiin heille olkkarin divaani sängyksi. Aamulla sitten laitoin sängyn eli divaanin kasaan ja hetken päästä ei toista kissaamme ollut niin missään... Siinä sitten hätäännyin, mitä oli tapahtunut??? Kukaan ei ollut kulkenut ovista niin, että kissa olisi voinut käytävään tai pihalle livahtaa. Sitäpaitsi kissojemma tapoihin ei tälläiset livahtelut ole koskaan kuuluneet. Sitten kompattiin KAIKKI kaapit ja pienimmätkin paikat, mihin kissa ylipäätään voisi itsensä tunkea. Ei tulosta! Lopulta päätimme katsoa jok'ikisen paikan uudestaan periaatteella kerta kiellon päälle. Eihän kissa voi savuna ilmaan haihtua. Nyt löysimme tyytyväisen kissan nukkumasta divaanin petivaatelaatikosta ja helpotus oli suuri, melkein tippa tuli linssiin kun karvaisen kaverini sieltä syliini nostin. Kissa ihmetteli mikä on hassusti. Tämä sinänsä hassu juttu, että olin tuonkin paikan jo läpi katsastanut. Divaanin laatikko kuitenkin on sellainen, että istuinosaa pitää nostaa, jotta sinne tai sieltä jotain saa. Eli ei se itse olisi pois päässyt. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja kissa jatkoi uniaan nyt sängyn päällä.

Taas kerran muistui mieleeni, että kissojen kanssa saa olla normaalia tarkempi kaikissa "erikoistapauksissa", uteliaita kun ovat ja nenänsä joka soppaan tuppaavat pistää.

605440.jpg Tiiti, utelias unikissa