Nyt alkaa pikkuhiljaa mieli rauhoittumaan uuden asunnon ostosta. Toisaalta en taida vieläkään tajuta asiaa ihan kokonaisuudessaan...

Eilen allekirjoitimme kauppakirjat ja ensimmäinen maksuosuus eli 10 prosenttia suoritetaan ei ens, mutta seuraavalla viikolla ja koko loppusumma sitten tammikuussa kun saamme avaimet ja luvan muuttaa asuntoon. Onneksi pankkiasiat on hoidossa ja setvittynä pankkikonttorimme ihanan johtajan kanssa. Laskettiin sitten läpi kaikki vaihtoehdot kuten nykyisen asuntomme myynti tai vuokraus. Se että tuleeko halvemmaksi ottaa omatakaus vai valtiontakaus ja tarvitsemmeko ulkopuolisia takaajia vai emme. Omatakauksessa ei tarvittais, mutta se on liian kallista mun mielestä. Valtiontakauksessa tarvitaan kaksi takaajaa jos laitamme nykyisen asunnon vuokralle ja jos taas myymme sen, niin ilmeisesti emme tarvitse ainuttakaan takaajaa... Minä kannatan myyntiä, mutta Ranjia kiinnostaa se nykyisen kaksion vuokraaminen... Mietimme siis asiaa ajan kanssa.

Nyt ois hyvää aikaa alkaa niinsanottu totaalinen syyssiivous hyvällä syyllä. Niin paljon kuin mahdollista, tavaraan kirppikselle ja roskiin ja ne mitä ei muutaman kuukauden aikana tarvita vois laittaa pesukoneen (vaatteista kyse) kautta pakkaukseen. Tarttee alkaa hamstraamaan laatikoita kaupoista pikkuhiljaa, vaikka vaatteet ois kyllä helpompaa laittaa muovisäkkeihin... Pikkukrääsästä haluan eroon... jos vaan raaskin heittää pois. Se ainakin on selvää, ettei mitään uutta osteta nyt ja sukulaisillekkin tiedoksi, että joululahjat rahana kiitos (nyt on rahalle käyttöä pitkäksi aikaa).

Noi lainanmaksuerät mua hieman huolettaa, tulee meinaan kuussa maksettavaksi lyhennyseräksi tuplasumma nykyiseen verrattuna... Mutta kyllä sekin järkkääntyy, karsitaan vaan ulkonasyömisiä, teatterissa käynteja ja muita ylimääräsiä, mitä ilmankin pysyy hengissä. Eihän ne käytännössä ole mitään kalliita menoja, mutta jos parinkympin menoerät tuplaa kahdella ja laskee pitemmälle aikavälille, niin kyllä niistäkin ihan mukava summa kertyy. Ainoo mistä en karsi on kissojen ruokinta, minä olen ne ottanut eli mun vastuulla on myös että saavat laadukasta ruokaa ja tarpeeksi sitäkin. Siinäkin säästää paljon kun ostaa vaikka kuivaruuat 10kg;n säkeissä verrattuna kilon säkkeihin. Purkkiruuat tilataan ulkomailta ja hups, vuosittainen säästö on ainakin kymmeniä ellei jopa satoja euroja. Lehtiä en ole koskaan tilaillut eli niistä ei tartte luopua (yksi lenti tulee -Stardust- ja sekin Intiasta ja maksaa alle 30€ vuodessa). Ihmisten ruokaan meillä ei koskaan ole mennyt järjettömiä määriä rahaa, riisi, perunat, porkkanat, sipulit, pavut ja sen sellaiset ei kohtuuttomasti maksa. Heset ja pizzeriat boikottiin ja viinerit & namit kieltolistalle ja taas säästyy paljon... juhlaan vain extraherkkuja. Tolleen kun pystyis toimiin, ois se moneltakin kantilta hyvä juttu.

Nyt sitten kun on saatu uusi asunto ostettua, niin enköhän juuri tänään kuullut naapuriltamme, että terassimme edessä oleva vaahtera kaadetaan... No saakoon joku muu sitten sitä ilta-arskaa enemmän. Ja jää siihen silti vielä ne kaksi muuta lehtevää puuta, joiden varjostus etenkin häiritsi minua. Ne on just sen parhaimman auringonottoajan pahasti varjostamassa meidän terassia. Haa, olkoon, ei haittaa mua enää ens kesänä!

Uudessa pihassamme on pari mun kokoista pensasta... Selvitin asian jo ja ne saa kuulemma kaataa. Arvatkaas kaksi kertaa lähteekö ne kävelemään alta aikayksikön. Kyllä tosiaankin lähtee, tilalle voin laitta pari marjapensasta, mutta niitäkin maksimissaan pari ettei niistä aiheudu velvoitteita, mutta hieman iloa kuiteskin. Mummillani oli kymmenittäin marjapuskia ja muistan sen jokavuotisen shown, kun mummi soitteli sukua keräämään marjoja ettei hyvä sato menisi kokonaan hukkaan... No, se oli silloin ja nyt on nyt.

Vielä yksi positiivinen asia on listattava tähän perään. Me saadaan taas intialaisia kanavia näkymään meidän telkasta lautasen ja digiboxin kautta, voi sitä riemua ja Bollymusan juhlaa! (siis viimeksihän me nähtiin niitä edellisessä kodissamme, nykyisessä on puita ja yx talo signaalin tiellä)