Sain yllättäen, ex-tempore väsättyä aloo gobia eli intialaista peruna-kukkakaalipaistosta. Laitan tähän suuntaa-antavan ohjeen mukaan. Suuntaa-antavan siksi, että itse en esimerkiksi koskaan käytä tuota maustamatonta jugurttia ja mausteita meillä käytetään enemmän... (johtuisiko tämä siitä, että intialaiselle miehelleni tuo maustemäärä on aivan liian mietoa... ja minulle nykyisin myös). Mutta mikäs sen ihanampaa kuin soveltaa keittiössä ruokaa omaan makuun sopivaksi? Tosin tällä kerralla tein miedon version, ajatellen meille huomenna kylään tulevia suomalaisia vieraita. Toisaalta olen useamman kerran epäonnistunut tekemään mietoa intialaista ruokaa... no, eipä voi mitään kun totuus on että oikea intialainen ruoka ei aina niin mietoa ole... ;o) Huomatkaa myös se, etten ole keittiöalan ammattilainen, iloinen harrastelija ja arkiruuanväsääjä vaan.
Aloo gobi
ainekset neljälle
250g kukkakaalia
500g perunaa
2dl luonnonjugurttia -minä en laita
1 iso sipuli
4rkl ruokaöljyä
2dl kasvislientä
2tl suolaa
MASALA
3 valkosipulinkynttä
2tl inkivääriä
3 chiliä -siemenet kannattaa poistaa jos haluaa vähemmän tulista
2rkl sitruunamehua -itse en laita tätä
1dl tuoretta korianteria
2tl jeeraa
2tl sinapinsiemeniä
2tl jauhettua korianteria
1tl kurkumaa
|
|
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Lisää masala ja pyörittele tasaiseksi. Lisää öljyä jos tarpeen.
Kuori ja kuutio perunat 2 cm paloiksi. Heitä pannulle. Kääntele masala ja perunat sekaisin. Katso että pannulla on tarpeeksi öljyä. Jätä keskilämmölle paistumaan n. 5 minuutiksi.
Kaada pannulle kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia.
Kun kasvikset alkaa olemaan "al dente" lisää jogurtti ja kiehauta soosia vielä pari minuuttia.
Maista. Pitää olla suolaa tarpeeksi.
Lisää lopuksi vielä hienonnettu korianteli ja nosta levyltä. Nauti vaikka riisin kera.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kuori ja kuutio perunat 2 cm paloiksi. Heitä pannulle. Kääntele masala ja perunat sekaisin. Katso että pannulla on tarpeeksi öljyä. Jätä keskilämmölle paistumaan n. 5 minuutiksi. Kaada pannulle kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Kun kasvikset alkaa olemaan "al dente" lisää jogurtti ja kiehauta soosia vielä pari minuuttia. Maista. Pitää olla suolaa tarpeeksi. Lisää lopuksi vielä hienonnettu korianteri ja nosta pois levyltä. Nauti vaikka riisin kera. |
Kommentit