Sain yllättäen, ex-tempore väsättyä aloo gobia eli intialaista peruna-kukkakaalipaistosta. Laitan tähän suuntaa-antavan ohjeen mukaan. Suuntaa-antavan siksi, että itse en esimerkiksi koskaan käytä tuota maustamatonta jugurttia ja mausteita meillä käytetään enemmän... (johtuisiko tämä siitä, että intialaiselle miehelleni tuo maustemäärä on aivan liian mietoa... ja minulle nykyisin myös). Mutta mikäs sen ihanampaa kuin soveltaa keittiössä ruokaa omaan makuun sopivaksi? Tosin tällä kerralla tein miedon version, ajatellen meille huomenna kylään tulevia suomalaisia vieraita. Toisaalta olen useamman kerran epäonnistunut tekemään mietoa intialaista ruokaa... no, eipä voi mitään kun totuus on että oikea intialainen ruoka ei aina niin mietoa ole... ;o) Huomatkaa myös se, etten ole keittiöalan ammattilainen, iloinen harrastelija ja arkiruuanväsääjä vaan.

Aloo gobi

ainekset neljälle

250g kukkakaalia

500g perunaa

2dl luonnonjugurttia -minä en laita

1 iso sipuli

4rkl ruokaöljyä

2dl kasvislientä

2tl suolaa

MASALA

3 valkosipulinkynttä

2tl inkivääriä

3 chiliä -siemenet kannattaa poistaa jos haluaa vähemmän tulista

2rkl sitruunamehua -itse en laita tätä

1dl tuoretta korianteria

2tl jeeraa

2tl sinapinsiemeniä

2tl jauhettua korianteria

1tl kurkumaa


 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Lisää masala ja pyörittele tasaiseksi. Lisää öljyä jos tarpeen.

Kuori ja kuutio perunat 2 cm paloiksi. Heitä pannulle. Kääntele masala ja perunat sekaisin. Katso että pannulla on tarpeeksi öljyä. Jätä keskilämmölle paistumaan n. 5 minuutiksi.

Kaada pannulle kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

Kun kasvikset alkaa olemaan "al dente" lisää jogurtti ja kiehauta soosia vielä pari minuuttia.

Maista. Pitää olla suolaa tarpeeksi.

Lisää lopuksi vielä hienonnettu korianteli ja nosta levyltä. Nauti vaikka riisin kera. 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

 

Kuori ja kuutio perunat 2 cm paloiksi. Heitä pannulle. Kääntele masala ja perunat sekaisin. Katso että pannulla on tarpeeksi öljyä. Jätä keskilämmölle paistumaan n. 5 minuutiksi.

Kaada pannulle kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

Kun kasvikset alkaa olemaan "al dente" lisää jogurtti ja kiehauta soosia vielä pari minuuttia.

Maista. Pitää olla suolaa tarpeeksi.

Lisää lopuksi vielä hienonnettu korianteri ja nosta pois levyltä. Nauti vaikka riisin kera.


aloo-gobi.jpg