Jodhaa Akbar, bollywood elokuva vuodelta 2008. Pääosissa Aishwarya Rai ja Hrithik Roshan. Musiikista vastaa taitava A.R. Rahman.

Elokuva on tarina muslimi mughal keisari Akbarista ja hänen hindu-vaimostaan Jodhabaista. Se sijoittuu 1500-luvun Intiaan. He naivat toisensa "järjestetyn" avioliiton kautta, mutta todellinen rakkaus kasvaa heidän välilleen. Muslimiyhteisö ei kovin helposti ota hyväksyäkseen hinduprinsessaa ja kuningas Akbarin äiti on yksi suurimmista ongelmien aiheuttajista.

Elokuvassa oli paikoin väkivaltaisia, raakojakin kohtauksia, mutta kokoneisuudessaan tykkäsin tästä elokuvasta. Kelasin suurimman osan väkivaltaisista tapahtumista nopealla kuvalla ohi... mä en vaan pysty katselemaan sellaisia (tai pystyn, mutten halua). Sotaisissa kohtauksissa laitettiin menemään niin norsujen kuin kameleidenkin selässä (mitenkäs muuten ottaen huomioon elokuvan ajankohdan). Musiikista myös pidin, se oli intialaista sanan varsinaisessa merkityksessä. Kauniita kuvia jäi mieleeni paikkapaikoin elokuvan varrelta, voin suositella.

Tässä yksi kaunis laulu elokuvasta; Khwaja Mere Khwaja

Original website here.

1373261.jpg Hrithik Roshan1373254.jpg Aishwarya Rai