24.04.08 torstai

Aamulla herätys jo enne seitsemää. Auto tuli hakemaan meitä klo 7.30 ja lähdimme kohti downtownia hakemaan Preetyä ja kumppaneita ja sitten kohti Alappuraa eli Alleppeytä, taloveneiden mekkaa.

Hieno 2-kerroksinen talovene meitä odottikin ja lähdimme cruisailemaan. Tällä kertaa vain päivän reissulle, aina ennen olen ollut sellaisella yön yli reissulla. Mukava rauha liiasta ihmismassasta edes yhden päivän ajaksi ja sitä osaa täällä kyllä arvostaa!

1524875.jpg            Tästä alkoi päivämme vesillä (ei olla tossa pikkupaatissa ;o)  )

1524876.jpg            Hitsi kun kuviin vaan ei saa sitä tunnelmaa mikä oli paikanpäällä...

1524879.jpg            Lähikauppa

1524882.jpg            Tossa viereisessä saarenpalasessa kasvatettiin hanhia, ankkoja jne

1524881.jpg            Aisu, minä, Shervin ja Preety (mieheni sisko)

1524884.jpg            Sudha (mieheni toinen sisko) ja mää

1524894.jpg            3/4 sisarusparvea eli Preety, Sudha ja Ranji

1524887.jpg            Mä oon aina halunnu tollasen veden päällä makaavan palmun päälle istumaan, mutta en päässyt nytkään...

Takasin rantauduttiin juuri ennen auringonlaskua ja vielä tunnin ajomatka Kochiin. Oli siis pilkkopimeää kun oltiin jättämässä porukkaa pois kyydistäMinä sain samalla päivän toisen tilaisuuden poikata Bimbisissä ja käytin sen tietysti hyväkseni. Kotona siis yhdeksän aikaan, nyt oli jo amma ja achankin  taas kotona. Ajoituksemme oli lähes täydellinen, sillä nyt tulee vettä lähes kaatamalla ja vähän ukkostaakin. Viimeyönäkin satoi vettä, mutta vain nimeksi ja sekin oli ohi ennenkuin kerkisen edes kunnolla huomata, nyt sataa yhtä rankasti kuin viime kesäkuussa kun koin monsuunin täällä toista kertaa elämässäni. Houseboatilla tänään vähän harmitti kun päivän sää oli aika pilvinen ja kun illansuussa alkoi tuulla, kysyin mieheltäni "is this wind making rain?" Vastas että EI! Viisas mies lähti ulos tapaamaan kavereitaan ja nyt saa sitten tuta että kerrankin (TAAS) vaimo osasi aavistaa oikein ;o) Tahtoo nähdä millainen uitettu koira aikanaan palaa kotiin...

Kohta tää menee suihkuun, lämmin vesi juuri kiehuu keittiössä. Eilen pärjäsin johtolämpimällä eli aikkas viileällä vedellä koko päivän, mutta niin sitä vaan on Suomessa luksekseen tottunut, että tänään oli jo pakko saada lämmin suihku. Onnex sentään kotona ei tartte pesuvesiä keitellä, vaan kraanasta saa mitä tilaa (paitsi mökillä kun ei oo kraanaa vaan pelkkä järvi ja monta ämpäriä...)