05.02.08 tiistai

Tämä päivä aloitettiin taas rannalta (ei uutta, rannoilla olen elementissäni). Nyt otin hieronnankin kun ammattitaitoinen tinkijäni Rens puhui sen hyvään hintaan (250rupiaa eli n.4,30€ koko kroppa). Sai sitten koko vartalon kookosöljy rasvauksen siinä samassa =o)

Iltapäivällä suunnattiin Panjimiin. Jumalaton määrä kauppoja alkoi jo tökkimään jossain vaiheessa. Ostin oikeastaan vain tuliaisia. Tuntuu ettei itse tarvitse Goasta mitään kun täällä kuitenkin ollaan jo niin monesti oltu viime vuosien varrella ja kotoota löytyy kaikkea yllinkyllin... Taitaa tulla oleen eka kerta kun Intiasta lähdetään kotiappäin ilman extrakiloja matkalaukussa, saattaapi jopa käydä niin ettei se 20 kiloakaan tule täyteen mun kohdallani... ihmeidenaika ei ole ohi! (Silti jaksaa ihmetyttää, voiko niinkin hassusti käydä...)

1315475.jpg  Äiti, Pena ja suuri bougainvillea Panjimissa

Dvd-kaupasta kyllä lähti mukaan muutama bollyelokuva ja pari cd;tä. Elokuvateatterin edessä käytiin katsomassa mihin aikaa päästäisiin huomenna katsomaan Om Shanti Om. Hupsista, sen esittäminen oli lopetettu toissapäivänä... Harmi, sen oli todellakin halunnut nähdä Intiassa valkokankaalta. Toisaalta tämä tarkoittaa, että dvd tulee täälläkin pikapuoliin kauppojen hyllyilleNetistähän sitä ois saanu pitkän aikaa (itseasiassa oon itsekkin katsonut sitä kotona netin kautta, mutta ilman textityksiä).

Lastenvaateliikkeessä kävi hassu juttu, kun ei tingitty niin myyjäpä antoi alennusta ihan oma-aloitteisesti. Ei oo ennen käynyt näinkään.

Tänään on nelipäiväisten Goakarnevaalien viimeinen päivä. Parina edellisenä vuonna ollaan oltu katsomassa karnevaaleja eri paikoissa, joten tänä vuonne ei menty katsomaan paraatiakaan mihkään. Panjimissa joenranta, josta myös sunset cruiset lähtee oli piukassa telttamaisia kojuja. Siellä oli nyt myös viinifestivaalit. Mandovijoen yhden sillan kupeessa oli isohhko myyntialue, jota siinä ei ennen olla nähty. Sekin oli pystytetty vain väliaikaisesti ja osaksi karnevaalien tarjontaa. No siellähän oli sitten pakko pyörähtää. Kaikki oli tosi halpaa (siis alle Goan turistihintojen, samaa tasoa kuin muualla Intiassa) Shortseja ja paitoja sai alkaen 40rupiaa.  Ihan hirveesti oli kaikkea ja asiakkaina enimmäkseen intialaisia.

Käytiin myös Navtarassa syömässä. Taas ihana pure veg indian restaurant. Tämä on myös yksi niistä paikoista, joita aina Renssin kanssa suositaan. Ei löydy piffiä, eikä muuta turistiruokaa, vaan oikeaa intialaista RUOKAA. Kello on nyt 20.30, ihanaa lojua sänfyssä kirjoittamassa. Tänään on saatu loman päivittäinen, pakollinen uva-annos, kierrelty kauppoja ja maha täynnä taivaallista ruokaa. Pöydällä lojuu vielä paketillinen Navtaran herkullista antia. Vaikka Goalla on ihanat rannat, niin täällä ei suurimmasta osaa ravintoloita saa sitä ruokaa, joka tyydyttää mun makunautintoni. Minä ymmärrän hyvin, että tämän osavaltion pääelinkeino on turismi ja tarjonta suurelta osin tehty turistien suuta miellyttämään mutta siitä huolimatta mä rakastan semmoista kasvisruokaa, jota myös paikalliset syövät. Onneksi muutama sellainekin paikka löytyy ja niille mielelläni maksan ennemmin kuin ravintoloille, jotka tarjoaa yleisesti "turistiruokaa". Onneksi on kaikilla valinnanvapaus ;o)

1315473.jpg   Tässä Anthonyn ja Gemman vahtikoira. Räkytti kaikki yöt talomme ohikulkijoita ja meitä pimeässä niin kauan kunnes tajusimme lahjoa sen ruualla hiljaiseksi ;o) Siitä lähtien koira kävi joka ilta ovellamme heiluttamassa häntäänsä eikä enää haukkunut meitä sikäli kun hiipparoimme pihalla pimeään aikaan. Kiltti koira!

Kohta suihkun kautta Cineblitzin seuraan ja nukkumaan. Yksi hyvä päivä taas plakkarissa.