Eläimen omistaminen ei tuo pelkkää iloa elämään vaikka onneksi sitä kuitenkin suurimmaksi osaksi. Nyt on huoli Laatista, vanhasta herrasta, joka käy jo kahdeksattatoista ikävuottaan.

Ihan muutamassa päivässä olemme panneet merkille, kuinka poika on alkanut näyttää ja vaikuttaa vanhalta. Ennen niin pullenpörheä otus on muuttunut hitaasti käveleväksi, paljon nukkuvaksi, aika vähän syöväksi, luisevaksi vanhukseksi... Alkaa todenteolla huolettamaan, vaikka ymmärränhän minä että tuossa iässä saa jo vanhalta vaikuttaakin. Sitä on vaan niin hankalaa pukea sanoiksi mitä tarkoitan. Sen vaan tietää kun kissa on koko ikänsä mun kanssa asunut, milloin kaikki ei enää ole ihan kohdallaan.

Eilen teimme päätöksen, että varaamme ajan eläinlääkäriin. Vanhenemisen merkit on niin voimakkaita, että halutaan saada selvyys ettei mitään sairautta ole iskenyt iän mukana. Tosin ei kissa vaikuta mitenkään kärsivältä, joskin on sillä tullut muutama asia toimintatapoihin, joita ei koskaan ennen ole ollut (esim täysin uusia paikkoja nukkua mm. veskin lattia).

Minä haluan kuulla eläinlääkärin mielipiteen missä mennään, saada vahvistusta sille että minun ei tarvitsisi olla huolissani ja voin rauhassa uskoa että tämä on vain iän mukanaan tuomaa toimintaa. Toivon todella asian olevan niin ja siihen asti kun lääkäriin saan ajan, asia kaivertaa ajatuksissani alvariinsa.

Soitin eläinlääkärille aamulla, oli jossain isossa toimenpiteessä ja vastaaja pyysi soittamaan huomenaamuna uudestaan kahdeksan ja puoli kymmenen välillä. Aion soittaa ja toivonmukaan aika saataisiin huomiseksi tai torstaiksi, perjantaina meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia viedä ainakaan henkilökohtaisesti kissaa lääkärille.

Terveen elämän tämä kissa muuten onkin saanut viettää. Kerran jouduttiin viemään lääkäriin, kun oli saanut hoitokissasta korvapunkkitartunnan, muuten on käyty vain säännöllisissä rokotuksissa. Mutta kun kissa alkaa lähetä parinkympin ikää, niin kyllä se on parempi alkaa totutella ajatukseen, ettei se tuossa ikuisesti viivy...

1553190.jpg             Väsynyt ja laihtunut Laati vakkaripaikallaan sohvan päädyssä.