Aamupäivällä oli aika pankkiin uusimaan pitkäaikaisen korkeakorkoisen tilin uusi sopimus. Kaikki oli ihan jees siinä vaiheessa. Käytiin kahvilla mieheni kanssa, hän jatkoi töihin kun minä jäin odottelemaan aikaa pankinjohtajan tapaamiseen. Ranji ihmetteli että oli tainnu känny jäädä kotiin ja mä aattelin et niin varmaan, ei mitään uutta. Pankissa meni hetki ja olin jo ajatellut josko vaikka tekis päivän hyvän teon itselleen ja kävelis kotiin (n.3km). En sitten viitsinyt, vettä tuli siihen malliin että olisin ollut litimärkä päästessäni kotiin. Aloin kaivaa kännyä taskusta jotta voisin soittaa taksin. Mitä taskusta löytyi? Mieheni känny ja siellä ei tietty ollut taksin numeroa (ei ainakaan t-kirjaimen kohdalla). Marssin takaisin pankinjohtajan huoneeseen ja kysyin josko hän ystävällisesti soittaisi mulle taksin. Soitti hän. Taksista soitin mieheni työpaikalle (se numero kännystä löytyi, mulla ei ois sitä ollutkaan) ja ilmoitin että puhelin on löytynyt.

Kotiin päästyäni ajattelin että imuroinnin paikka. Siivosin ensin kissojen kaikki kolme pissavatia ja aloin imuroida. Jostain syystä kesken imuroinnin menin hakemaan jotain vessasta ja huomasin että lavuaari lilluu puolillaan vettä. Ranji kyllä mainitsi keskustaan lähtiessämme ettei lavuaari vedä... Ajattelin että vetää huonosti niinkuin on kokoajan tehny kun ollaan täällä asuttu... (juu, olen kaatanut sinne aika-ajoin Kodin putkimiestä). Siihen jäi imurointi kesken ja aloin hääräämään lavuaarin hajulukkoa irti. Ekax tietty tuli mieleen jos siellä ois vaikka hiuksia tms ja siksi tuo tukkoisuus. Hajulukko oli aivan tyhjä niinkuin pitääkin, mutta pesin sen silti. Samalla huomasin hajulukkoa irrottaessani että koko systeemi heiluu hassusti. Itseasiassa se on tiputtanut talvesta asti vettä alla olevaan kaappiin, mutta niin vähän että oon pitäny alla vanhaa pyyhettä vaan ettei kaapin hyllyt mee pilalle. Nyt se tiputti vettä oikein huolella vaikka tarkistin moneen kertaan että kaikki jengat on paikallaan.

Äitini sattui poikkeemaan ja sitten pyllisteltiin vuoronperään minikokoisen vessamme lattialla ihmettelemässä missä vika luuraa. Ei saatu hommaa pelittämään halutulla tavalla. Onneksi tutavapiiristä löytyy putkimies. Soitimme hänelle ja nyt odottelen Jokkea saapuvaksi. Jos on kerta maailmassa ihmisiä, joiden työnkuvaan kuuluu tommoset hommat, niin mitä niitä sitten itse kauaa ihmettelemään ellei saa itse hankaluuksitta toimimaan?! Jännityksellä odotan miten vika selviää. Mistä löytyy tukos, sillä sen on oltava pidemmällä kuin mihin hajulukon irrottamalla näkee. Nyt on ämpäri lavuaarin alla niin kauan että vika saadaan korjattua eli toivonmukaan muutaman tunnin sisään.

Tämän pikku episodin jälkeen jatkoin imurointia ja pesin viela lattiat kosteallakin. On se hyvä että edes jotain sain aikaiseksi tänään.

 

Ps. Putki-Jokke kävi. Ongelma hoitui muutamassa minuutissa. Joku tiiviste oli totaalisesti jossain missä sen ei kuulu olla... Ja putkimiehen neuvo; Älkää hyvät ihmiset käyttäkö Kodin putkimiestä tai Mr.Musclea... Ne on oikeesti vaarallisia happoja jotka joutuessaan kosketuksiin veden kanssa polttavat ihmisihon rikki! Okei, en käytä sitä enää ikinä, käytän puhelinta ja soitan Jokelle. ei meinaan maksanut edes mitään ;o)