Minäkin odotan seuraavaa mielenkiinnolla vaikka niin Dingoa olenkin fanittanut etten millään usko että nämä uudelleen tehdyt voisi olla parempia... EI VAAN VOI! Sorry ;op

Dingon hiteistä tribuuttilevy - Neumann innoissaan

09.04.2008 11:33


Muun muassa Anssi Kela, Children of Bodom ja Scandinavian Music Group työstävät parhaillaan omia tulkintojaan Dingon hittibiiseistä Dingon tribuuttilevyä varten. "Olen tästä projektista suorastaan täpinöissäni", samaan aikaan Dingon omaa levyä ja kirjaa työstävä Pertti Neumann hehkuttaa.

Tribuuttilevyjen suosio on noussut hurjaa vauhtia: Muun muassa Leevi and the Leavingsin ja Irwinin tuotanto on versioitu uuteen uskoon. Nyt on Dingon vuoro.

Dingo-tribuutilla tulkintansa Pertti Neumannin sävellyksistä ja sanoituksista tekevät muun muassa Anssi Kela, Children of Bodom ja Scandinavian Music Group, joka levyttää oman versionsa Levoton tuhkimo -biisistä.

- Kaikki artistit ovat itse saaneet vapaat kädet valita oman suosikkinsa Dingon materiaalista, kappaleen jonka he keikoillansa voisivat kuvitella vetävänsä. Mielenkiinnolla odotan itsekin miltä lopputulos lopulta kuulostaa, onhan levyä valmisteltu jo viimeiset neljä kuukautta, Pertti Neuman n kertoo.

Dingolta myös oma levy

Neumann pitää cover-levyä hienona kunnianosoituksena.

- Tavallaan olen hämmentynyt, tribuutista kun puhutaan. Mutta voihan toki vielä elävien kirjoissakin oleville sellaisen tehdä - musiikistahan tässä on kysymys. Mutta totta kai se lämmittää sydäntä, että kollegat ovat olleet näin innoissaan mukana. Olen tästä projektista suorastaan täpinöissäni!

Dingolla ja Neumannilla on kokonaisuudessaankin mielenkiintoinen vuosi edessä: kahden levyn lisäksi myös uusi kirja on ilmestymässä. Uudelleen löydetty tiivis yhteistyö Dingon alkuperäisjäsenen Even kanssa tuottaa hedelmää, ja muusikot ovat nuoruusvuosien jälkeen löytäneet taas yhteisen sävelen.

- Tapahtumarikas, pirskahtavan vauhdikas vuosi on edessä. Vaikka luulisi, että kaiken olisi jo nyt nähnyt, ei asia kyllä niin ole. Liekki palaa musiikin suhteen ja matkalla kohti uutta tässä edelleen ollaan.

Roudauslaatikoissa lavalle

Dingo aiheutti 80-luvulla massiivista maniaa ja orkesteri sai osakseen villiä huomiota, joka oli Suomessa tuolloin ennennäkemätöntä.

- Kerran meidät kiikutettiin esiintymislavalle roudauslaatikoissa, joihin oli porattu hengitysreiät. Keikkaillessamme puolestaan Pukevan kauppakeskuksessa fanien jättämät jäljet olivat kaoottiset: paikka meni suoraan sanottuna remonttiin.

- Yhtenä päivänä ulkomailta palatessamme lentokentälle kerääntynyt fanijoukko oli arviolta 3000-päinen. Silloinkin teimme historiaa; turvallisuussyistä saimme poistua kentältä takakautta. Jos silloin olisi ollut näitä tämän päivän videosysteemejä, niin materiaali olisi nyt kullan arvoista, Neumann muistelee.

Katso tänään 45 minuuttia -ohjelman cover-musikki jyllää -juttu MTV3-kanavalla!

Katso täältä FlashvideoPertti Neumannin kommentit tribuutti-levystä!

(MTV3)  Alkuperäinen texti kopioitu täältä.