Käväistiimpä eilen Tampereella Työväen Teatterissa katsomassa maailman ensimmäistä interaktiivista teatteriesitystä nimeltään Pähkähullu hotelli. Odotin ehkä liikaa kuulemani perusteella, vaikka ei tämäkään kylmäksi jättänyt. On jännää miten kymmenen näyttelijää pysyy itsekkään tarinassa mukana, sillä tarinan eteneminen riippuu kulloisestakin yleisöstä ja heidän tekemistään valinnoista näytelmän etenemisen suhteen. Ainakin eilisessä versiossa oli esityksen alkupuoli huomattavasti parempi kuin väliajan jälkeinen osuus.

Käytännössä tämä interaktiivisuus siis tarkoitti, että jokaiselle katsojalle annettiin sisään mennessä kolme eriväristä pahvia ja toistakymmenrä kertaa 2,5 tuntisen näytelmän aikana yleisltä kysyttiin 2-3 vaihtoehtoa sisältävä kysymys tarinan jatkosta . Yleisö sitten nosti joko A, B tai C pahvin ylös ja kamera nappasi yleisöstä kuvan ja tietokone antoi hetken päästä tiedon millä vaihtoehdolla näytelmä etenee (siis mitä vaihtoehtoa yleisön joukosta kannatettiin eniten). Niin näyttelijät kuin yleisökin saivat tiedon samaan aikaan. Sen pienen hetken ajan kun tätä tietoa odoteltiin, näytettiin screenillä kuvaa kulissien takaa (kuva oli tumma ja aika pieni ja yleisöstä kuului muutama valitus asian suhteen).

Meidän oli tarkoitus käydä ennen esitystä syömässä ja niin kävimmekin, tosin ei missään etnisessä paikassa niinkuin oltiin aluksi ajateltu vaan päädyimme panimoravintola Plevnaan. Minä söin Mamsellin punajuuripaistosta ja se oli hyvää, varsinkin päärynäsiiderillä ja rakuunalla maustettu ranskankermakastike... njam. Kerettiin vielä istuskelemaan puolisen tuntia Laukontorilla ennen teatteriakin, masu oli niin täynnä että alkoi viluttaa ja nukuttaa.

Mutta itse esitykseen, lisätietoa siitä saa täältä.

Pähkähullu hotelli

Maailman ensimmäinen interaktiivinen farssi manserockin tekijöiltä!

Käsikirjoitus Heikki Syrjä, Rich Lyons ja Riku Suokas
Ohjaus Riku Suokas
Lavastus Jesse Kakkola, Riku Suokas ja työryhmä
Pukusuunnittelu Tellervo Helminen ja työryhmä
Valosuunnittelu Anssi Halinen
Äänisuunnittelu Affe Käkilehto

Rooleissa Kaisa Mattila, Pentti Helin, Ola Tuominen, Teija Auvinen, Jyrki Mänttäri, Heidi Kiviharju, Samuli Muje, Jaana Oravisto, Vesa Kietäväinen ja Ilari Johansson

pahka_looda.jpg